Opinia Timisoarei

In curand, zona industriala UMT va avea o noua infatisare

Platforma UMT, aflată în zona de Nord – Vest a orașului Timișoara, zonă cu un puternic istoric industrial, a făcut obiectul unei dezvoltări industriale moderne începând din anii ‘90 și până în zilele noastre. În anul 1989, Uzinele Mecanice Timișoara aveau 8.100 de angajați, iar în prezent, platforma industrială UMT găzduiește patru companii industriale de top, cu tehnologie modernă (Continental Automotive Products S.R.L., Linde Gaz România S.R.L., ZF S.R.L., Tecnica Tubi Flessibili S.R.L.). În prezent, la aceste patru companii lucrează peste 5.700 de angajați.

Continental Automotive Products S.R.L., cea mai mare companie din cele mentionate mai sus, va trece printr-un proces de reglementare, în baza unui Plan Urbanistic Zonal. Aceasta va reglementa modul de utilizare a terenurilor și de realizare și conformare a construcțiilor în zona respectivă.

Prin Planul Urbanistic Zonal „Corelare și reglementare platformă industrială existentă – cu funcțiuni de producție, depozitare, birouri și servicii conexe”, se propun intervenții urbanistice ce au drept scop:

Cu impact pozitiv pentru comunitatea locală:

Prin Planul de Urbanism Zonal, care urmează să fie implementat, Continental Automotive Products S.R.L.va contribui la îmbunătățirea și eficientizarea infrastructurii rutiere a orașului Timișoara, precum și la facilitarea accesului mai rapid în diferite zone ale orașului, va amenaja zone verzi noi, cu rol de filtrare a prafului din aer, de umbră și de reducere a temperaturii, va construi spații destinate educației copiilor și spații destinate sportului și recreerii.

Elaborarea Planului Urbanistic Zonal s-a efectuat în concordanță cu ghidul privind metodologia de elaborare și conținutul cadru al P.U.Z., aprobat prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului și prevederile legale în vigoare.

Exit mobile version