Opinia Timisoarei

In loc de Palmisoara, Dominic Fritz anunta sadirea a aproape 350.000 de plante si arbori noi in parcuri si pe strazi iarna asta: Coloram Timisoara cu flori in anul Capitalei Culturale. Vor fi si copaci inalti de 5 metri

TIMISOARA. Reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca au inceput o campanie de plantare, pe care o vor derula pe parcursul intregii ierni, pana in martie anul viitor. Procedurile vor fi intrerupte doar in caz de inghet.

CITESTE SI: Dominic Fritz: ‘Eu vreau sa scap de ei ieri’. Palmierii de altadata din centrul Timisoarei, transferati de Primarie la Agronomie

Muncitorii au inceput deja pregatirea solului pentru alveolele, parcurile si aliniamentele de pe bulevarde, iar primele plantari de arbori au fost finalizate in cartierul Elisabetin si in parcurile Karlsruhe, Carmen Sylva, Padurice, Sudului, anunta reprezentantii municipalitatii.

Am zis adio la Palmisoara si incepem transformarea orasului in Timisoara Verde. Plantam peste 1.000 de arbori de talie mare pe bulevarde, alveole si parcuri, completam acolo unde lipseau si ii inlocuim pe cei care au cazut la ultima furtuna. Schimbam principiile cu care cheltuim banul public in asa fel incat sa coloram Timisoara cu flori in anul Capitalei Culturale Europene, dar sa fim si chibzuiti. Trecem de la plante care rezista doar un an si gazon britanic, care are nevoie de multa apa pentru intretinere, la spatii urbane pline cu bienale, perene si arbusti, plante mai rezistente si cu costuri mai mici de intretinere”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Pe strazile Timisoarei vor aparea o diversitate de specii de foioase si conifere, plante ornamentale pentru parcuri si arbori pentru aliniamente stradale. Printre speciile principale plantate se numara platini, frasini, tei si ciresi japonezi si vor fi plantate cateva exemplare de pini aurii de tip „Glauca Majestic Blue” de 5 metri inaltime.

200 de noi trandafiri din 21 de soiuri de la Aiud vor fi plantati in Parcul Rozelor si alti 350 vor colora cartiere precum Freidorf, Complexul Studentesc, Fabric. in Parcul Justitiei vor inflori la primavara 127.000 de lalele, narcise si branduse – si sunt in plan amenajari noi pe bulevardul Vasile Parvan la intersectiile cu Pestalozzi si Mihai Viteazul.

Primii 50 de arbori au fost plantati in cursul ultimei saptamani pe Porumbescu, Dimitrie Kiriac si pe strada Hebe. in total, pentru aceasta campanie de plantare sunt planificati: 1100 de arbori, 850 de arbusti, 336.080 de plante bienale si bulboase, 550 de trandafiri, 850 de arbusti in parcuri si aliniamente, 3000 de fire de gard viu, iar in 90 de jardiniere se vor planta 450 de plante perene si arbusti.

CITESTE SI: 4 oferte pentru intocmirea Registrului Verde la Timisoara. Primaria plateste peste un milion si jumatate de euro sa aiba evidenta la zi a spatiilor verzi din oras 

Exit mobile version