TIMISOARA. 25% dintre cadrele medicale care s-au imunizat, in prima zi, in urma vaccinului anti COVID-19, sunt din Timisoara.
Mai exact, din totalul de 960 de cadre medicale care si-au facut vaccinul in prima zi a campaniei de vaccinare, 265 sunt din Timisoara.
La Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara au sosit 450 de doze de vaccin, in prima transa.
Conform datelor transmise duminica seara de Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19, numarul total de cadre medicale carora li s-a administrat deja prima doza de vaccin este de 960, situatia fiind centralizata pana la ora 18.00. Persoanele vaccinate nu au inregistrat efecte adverse.
Vaccinarea personalului medical din cele zece unitati medicale aflate in prima linie in lupta cu COVID-19, din prima transa de vaccinuri livrate in 25 decembrie, va continua luni si marti.
Duminica a inceput campania de vaccinare in Romania, primele doze ajungand la cele zece spitale de boli infectioase. Prima persoana vaccinata a fost Mihaela Anghel (26 de ani), asistenta medicala generalista la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“ din Capitala, membra a echipei medicale care, in 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din Romania confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
Video: George Stefanita
Reamintim ca in Romania a ajuns vineri o prima transa simbolica de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de BioNtech- Pfizer. Administrarea vaccinului anti-COVID-19 se face in doua doze, la un interval de trei saptamani. Vaccinarea este gratuita si voluntara.
Vaccinul a fost distribuit astfel:
1. Brasov – Spitalul Clinic de Boli Infectioase – 100 de doze
2. Bucuresti – Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“ – 600 de doze
3. Bucuresti – Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes“ – 530 de doze
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Cluj-Napoca – 375 doze
5. Constanta- Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Constanta – 170 doze
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes“, Craiova- 90 doze
7. Iasi – Spitalul Clinic de Boli Infectioase – 260 doze
8. Maramures – Baia Mare- Spitalul de Urgenta – 210 doze
9. Suceava – Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou“ Suceava – 250 doze
10. Timis – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes“, Timisoara – 450 doze.
In baza contractului semnat de Comisia Europeana cu BioNTtech/Pfizer, Romania poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.