Opinia Timisoarei

In vreme ce timisorenii asteapta in statii dupa un mijloc de transport, autobuzele noi zac in continuare cu zecile in depoul STPT din Timisoara. Nu sunt gata nici acum statiile de incarcare. Video

TIMISOARA. A trecut un an de cand Timisoara are 44 de autobuze electrice noi si nu le foloseste pentru ca primaria nu a reusit sa instaleze nici acum statiile de incarcare pentru ele. Asta, desi, infrastructura ar fi trebuit sa fie gata inca dinainte de sosirea mijloacelor de transport.

Autobuzele stau aliniate in depoul STPT din Dambovita, in vreme ce timisorenii asteapta zeci de minute in statii.

CITESTE SI: Cu o parte din fondurile europene pierdute, la doi ani de la inceperea lucrarilor noua cladire a Scolii Gimnaziale 13 din Timisoara e finalizata. Foto 

Imaginile filmate de la inaltime, marti, la depoul Societatii de Transport Public Timisoara, de catre cititorul fidel opiniatimisoarei.ro, nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Dintre cele 44 de autobuze electrice Karsan livrate Timisoarei de producator inca de acum un an, doar 16 sunt scoase in mod curent pe trasee intr-un schimb, restul stau in depou.

Cat priveste celelalte mijloace de transport, dintre cele 55 de autobuze vechi scurte, 36 ies pe trasee/schimb, dintre cele 30 articulate 24, si doar 12 minubuze din cele 20 sunt la dispozitia calatorilor in Timisoara.

In privinta tramvaielor, situatia sta astfel: dintre cele 23 de garnituri Bozankaya violet, 20 ies in mod obisnuit pe linii, dintre cele 30 de Armonii, doar 13, iar dintre vechile Bremen numai 7 din 24.

In depoul STPT sunt si mijloace de transport defecte ori avariate, intre ele 3 tramvaie Bozankaya si 15 Armonia.

Nici pana acum nu a fost amenajata platforma pe care sa fie garate noile autobuze electrice. Aceasta, desi, documentatia a fost aprobata inca din decembrie 2022, iar primariei i-a luat un an pana sa lanseze licitatia.

***

Va reamintim, printr-un proiect cu bani europeni, Ministerul Dezvoltarii a cumparat pentru Timisoara 44 de autobuze electrice noi, avand fiecare o lungime de 18 metri.

Demersurile au inceput inca din februari 2019, in baza documentatiei intocmite de administratia precedenta.

In vara lui 2021, in august, a fost anuntat castigatorul licitatiei, firma Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS din Turcia, si a fost semnat contractul cu Primaria Timisoara. Mijloacele de transport au ajuns la Timisoara inca din iunie 2023.

Actuala administratie a cerut producatorului ca cele 44 de autobuze sa nu mai fie alb-violet, ci galben cu negru.

Exit mobile version