Opinia Timisoarei

Inaugurarea pe Centura Sud Timisoara ramane ca in documente. Muncitorii lui Umbrarescu mai au 8% de facut. Video

TIMISOARA. Ramane ca in programul de executie al antreprenorului, in care termenul prevazut de finalizare a lucrarilor este august 2024.

CITESTE SI: In cateva saptamani, autostrada Timisoara – Moravita intra in licitatie. Amenajarea punctului de trecere frontiera spre Serbia se face separat. Sorin Grindeanu: Costa dublu fata de Nadlac, la un trafic mult mai mic 

Asadar, chiar daca toata lumea asteapta cu nerabdare inaugurarea Centurii Sud Timisoara si spera ca va fi gata chiar mai repede decat in documente, santierul se va inchide la finele lunii viitoare. O spune ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu aflata la Timisoara vineri.

Inainte de plecarea in saptamana libera a lucratorilor, amenajarea intersectiilor si giratiilor se apropia de final, s-a continuat cu asternerea straturilor de asfalt, montarea de panouri fonoabsorbante si sunt gata si spatiile de parcare, taluzarile, santurile si rigolele ori zidurile de sprijin. In continuare, cele mai importante interventii sunt la pasajele de la Sag si Mosnita.

Va fi in august (finalizarea, n.r.). Eu zic ca undeva in a doua jumatate a lui august. Astazi suntem undeva la 92%. Avem acel 8% care ar putea sa fie finalizat intr-o luna de zile… Undeva spre finalul lunii august se va finaliza si se va da in circulatie. E un proiect pe care orasul nostru il asteapta. Sunt vreo 15 ani de cand avem acest proiect si unde ajungem sa avem finalitate. Eu ma bucur, ca timisorean. De aceea, ma intereseaza ca si partea vestica sa aiba cat mai repede un constructor. Acolo, merita a fi spus, vorbim de profil de autostrada, doua benzi pe fiecare sens, ceea ce cred ca era absolut necesar, avand in vedere ca pe partea estica avem dublata aceasta centura cu Timisoara-Moravita„, a spus la Timisoara ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Lucrarile au ajuns la 92% progres, iar mai jos puteti vedea imagini filmate de la inaltime de pe santierul Centurii Sud de catre cititorul fidel opiniatimisoarei.ro care urmareste evolutia obiectivelor de infrastructura din Timisoara si din judet. Video-ul a fost realizat joi, in saptamana in care muncitorii sunt in perioada de pauza acordata de firma lui Dorinel Umbrarescu.

***

Va reamintim, firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu au castigat licitatia organizata de CNAIR dupa rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi. In 27 iunie 2023 a fost iscalit contractul pentru continuarea lucrarilor la Centura Sud.

Valoarea lucrarilor este de 383.844.478,02 lei, fara TVA, iar sursa de finantare este Programul Operational Transport aferent perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2021 – 2027. Perioada de garantie va fi de 10 ani.

 

Exit mobile version