Opinia Timisoarei

Inaugurata in 1903, una dintre cele mai vechi linii de cale ferata din Regionala Timisoara intra in reparatii. Se cauta constructor

TIMISOARA. Este nevoie de o serie de reparatii capitale pe una dintre cele mai vechi linii de cale ferata din Timis, cea care leaga Timisoara de Cenad. Aceasta a fost construita intre anii 1895 si 1903. De-a lungul anilor au mai fost facute interventii, iar ultima modernizare dateaza din 1997, insa doar pe un segment.

CITESTE SI: Se lucreaza deja la podurile peste Bega si Timis pe calea ferata, pe tronsonul Lugoj – Timisoara Est din magistrala CFR care se modernizeaza si pe care trenurile vor circula cu 160 km/h. Video 

Regionala de Cai Ferate Timisoara a lansat o licitatie si cauta un constructor care sa faca reparatii pe aceasta linie care pe multe portiuni inca mai are traverse din lemn. Lucrarile ar urma sa se faca pe segmentul Dudestii Noi – Biled – Satu Nou, intrucat starea de degradare a caii ferate pune in pericol siguranta circulatiei.

De altfel, pe traseul Dudestii Noi-Biled-Satu Nou au fost introduse restrictii de viteza de 30 km/h pe unele tronsoane, si chiar de 20 km/h pe altele.

Lucrarile necesare a se executa pentru restabilirea parametrilor instructionali ai caii cosntau in inlocuirea sinei, inlocuirea traverselor de beton, a traverselor speciale pentru aparate cale si a traverselor speciale pentru poduri, confectionare cupoane de tranzitie, confectionare contrasine, inlocuirea aparatelor de cale, defrisari, realizare prisma de piatra sparta, evacuare pamant, etc„, se arata in documentatia postata in Sistemul de Achizitii Publice.

Valoarea contractului este estimata la 17.866.706 lei fara TVA, adica peste 4 milioane de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 16 iulie, iar cea declarata castigatoare va avea la dispozitie aproape 7 luni sa termine lucrarile.

Exit mobile version