Animalutele inca n-au primit nume, dar sunt mama si fiu si provin dintr-o specie protejata de lege.
La Zoo Timisoara mai avem inca 4 maimute din aceasta specie, dar macaci japonezi, care sunt intr-un habitat separat.
„Saptamana viitoare pot fi vizitate. Au fost puse intr-un habitat complet nou, totul este foarte frumos, cu spatiu interior incalzit si cu spatiu exterior. Au fost puse geamuri antiefractie mari, in cazul in care sar pe geam, sa nu se sparga”, ne-au spus reprezentantii Primariei Timisoara. Habitatul a fost amenajat cu materiale care se aflau la Gradina Zoo, fara a fi facute investitii noi.
Cele doua maimute, macaci cu cap de leu, au stat in carantina vreme de 3 saptamani, ca sa se obisnuiasca si cu ingrijitorii, dar si cu hrana si sa poata interactiona.
Macacii sunt cele mai raspandite primate din lume. Sunt cunoscute 22 de specii din aceasta rasa. Acestea mananca fructe, dar si dulciuri, potrivit site-urilor de specialitate. Cel mai des se intalnesc pe continentul asiatic.
Potrivit Wikipedia, aceste maimute se mai numesc si Cynomolgus Monkey, Philippine Monkey si Long-tailed Macaque, ultima denumire insemnand ca are o coada lunga, mai lunga decat jumatatea trupului, ajungand chiar si la 55 de cm.