Alesii vor lua in discutie la urmatoarea sedinta din plenul Consiliului Local repunerea in functiune a Parcului Copiilor din Timisoara. Conform proiectului de hotarare initiat de consilierii Traian Stoia, Petru Ehegartner, Radu Toanca , Ovidiu Ciuhandu , Romanita Jumanca si Mihai Ritivoiu, Parcul Copiilor ar trebui finalizat pana in 1 iunie 2011. „Se stabileste ca prioritate absoluta pentru Directia de Mediu punerea in executie a proiectului pentru PARCUL COPIILOR care va avea termen de dare in functiune data de 01.06.2011.
Sumele necesare acestei investitii vor fi inserate obligatoriu in proiectul de buget pe anul 2011”, se arata in proiectul de hotarare ce va fi supus votului la sfarsitul lunii ianuarie.
Situat in inima orasului, Parcul Copiilor a constituit de-a lungul vremii atractia maxima pentru copiii din cartier si nu numai. Din pacate insa, portile Parcului sunt inchise inca din august 2003, iar in ultimii ani nimeni nu a mai facut nicio investitie.
“Parcul Copiilor din Timisoara reprezinta una din restantele majore ale administratiei publice locale. Dupa ce ani de-a randul acest subiect a fost polizat, inclusiv sub forma unor procese intre institutiile statului, a urmat o perioada de confuziei in privinta directiilor din Primaria Timisoara in finalizarea acestui demers, responsabilitatile in acest caz suprapunandu-se intr-un mod nepermis si nefunctional. Incredintarea realizarii si finalizarii proiectului Directiei de Mediu din Primaria Timisoara va permite o abordare coerenta si, speram, de succes a acestui proiect major, cu mare impact comunitar”, se arata in expunerea formulata de consilierul local Radu Toanca, unul dintre initiatorii proiectului.
Un alt proiect de hotarare care va intra pe agenda consilierilor locali se refera la inscriprionarea monumentelor istorice si de interes turistic atat in limba romana, cat si in limba engleza.
„Toate obiectivele de interes turistic, cladirile monumente istorice, podurile, etc. vor avea placute serigrafiate (inscriptionate) in care vor fi mentionate date istorice (anul in care a fost construit obiectivul, numele arhitectului, importanta istorica si scopul in care a servit dealungul timpului, s.a.m.d) in limbile romana si engleza”, se arata in proiectul initiat de consilierii Traian Stoia, Petru Ehegartner , Radu Toanca , Ovidiu Ciuhandu , Romanita Jumanca si Mihai Ritivoiu.
In Timisoara exista 118 monumente istorice, din care 90 de momente individuale, 22 de ansambluri si 6 situri.
Descarca de aici lista monumentelor istorice care vor avea placute in romana si engleza
Proprietarii cladirilor aflata in paragina ori le vor demola, ori le vor reface
Conform expunerii de motive, cladirile aflate in paragina nu fac altceva decat sa urateasca imaginea Timisoarei.