Opinia Timisoarei

Incep demolarile in Pietele Doina si 700 din Timisoara. Se va asfalta, se schimba acoperisurile si mesele. Nici vorba, deocamdata, de proiect de regenerare urbana si sala de spectacole, anuntate de administratia Fritz

TIMISOARA. In urma cu un an, reprezentantii Primariei Timisoara lansau o licitatie pentru gasirea unei firme care sa faca un studiu care sa stea la baza unui viitor proiect prin care sa revolutioneze felul in care arata Piata Doina si cartierele din jur, pe 41 de hectare.

CITESTE SI: Dupa zona Traian, vom avea concept de regenerare urbana integrata si in Piata Doina. Primaria Timisoara cumpara un nou studiu, care sa inceapa cu realizarea unei pagini de FB si a unui site

Administratia Fritz voia sa stie directia si prioritatile de dezvoltare in zona Pietei Doina, iar, ca sa intocmeasca un proiect pilot de regenerare urbana, cumpara o prima documentatie pentru… ‘un proces participativ la nivel de cartier din care sa rezulte un concept unitar, integrat de masuri si investitii, de amenajare a domeniului public pentru arealul format in preponderenta din cladiri de locuinte colective (blocuri)’.

Zona vizata numara 41 de hectare si e delimitata de bulevardul Liviu Rebreanu la nord, de Calea Sagului la vest, de strazile Ana Ipatescu si Victor Hugo la sud si de strazile Hebe si Izlaz la est.

Studiul pe care si-l dorea Primaria Timisoara trebuia sa cuprinda elaborarea unui proiect care sa contina conceptul general de dezvoltare urbana pentru intreg arealul, sa prevada directii de extindere in dezvoltarea relatiei dintre aceasta zona si oras, o regandire a Pietei Doina, astfel incat sa devina un centru de cartier la standarde moderne, un studiu de circulatie din care sa reiasa necesitatile privind volumul de trafic pietonal, velo si auto si numarul de locuri de parcare care sa deserveasca cartierul si propuneri de dezvoltare a cailor de circulatie pentru pietoni, masini si biciclete, dar si a parcajelor, reorganizarea statiilor STPT, dupa caz, introducerea unui sistem de iluminat modern si posibilitatile de instalare de mobilier urban si crearea de spatii verzi.

Prima licitatie la care administratia punea la bataie 20.000 de euro a esuat si ‘regenerarea urbana’ in Piata Doina a ramas in aer.

La incheierea anului Capitalei Culturale a Europei, reprezentantii Primariei Timisoara spuneau ca au in plan sa lanseze un concurs international de arhitectura prin care sa revolutioneze si Piata 700, astfel incat sa fie amenajata acolo si o sala de concerte.

CITESTE SI: Timisoara Capitala Europeana a Culturii, la final: A iesit foarte bine, a fost un succes. Se anunta o sala de concerte in Piata 700

De la planurile de anvergura anuntate, municipalitatea vine acum cu altele, de numai 400.000 de euro.

Se apuca de demolari in cele doua piete. A incredintat deja direct contractele unei firme pentru dezafectarea elementelor metalice, cu peste 30.000 de euro, si alteia expertiza si proiectarea, 9.000 de euro,  si va schimba cateva lucruri.

Mai precis, dupa sarbatori, va asfalta platformele pe care se afla Piata Doina si Piata 700, va inlocui acoperisurile, iar in cea de-a doua va pune clima in hala de flori. Totodata, se vor innoi tarabele.

Astfel, in Piata Doina va fi asfaltata platforma, va fi inlocuit acoperisul, va fi realizata hidroizolatia si vor fi executate reparatii in hala de lactate. in Piata 700, proiectul municipalitatii prevede amenajarea platformei si refacerea acoperisului dar si montarea unui sistem modern de climatizare in hala cu flori. La final, in cele doua piete fructele si legumele proaspete vor fi expuse spre vanzare pe mobilier si mese noi„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Lucrarile din pietele Doina si 700, in valoare de aproximativ 2.000.000 de lei, vor dura mai bine de o luna, timp in care, pe rand, producatorii isi vor restrange, pe rand, activitatea. La final, transmit reprezentantii municipalitatii, comerciantii care au contract cu SC Piete SA isi vor pastra locul de vanzare in piete, in conditii similare celor de pana acum, dupa caz.

Exit mobile version