Opinia Timisoarei

Incep evaluarile la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a! Zeci de elevi din Timis intra in febra testarilor

Dupa vacanta de sarbatori elevii din clasele a doua, a patra si a sasea se pregatesc pentru teste de evaluare.

Mai multe scoli din judetul Timis fac parte din lista celor 200 de unitati de invatamant selectate la nivel national pentru programul pilot demarat de Ministerul Educatiei.

EVALUARE CLASA A II-A

In 9 mai, 29 de elevi de la Scoala Gimnaziala nr. 24 si 22 de scolari la Scoala Generala din Grabat, din clasa a II-a, vor sustine evaluarea competentelor la citit si scris. O zi mai tarziu, aceiasi elevi mai au un hop de trecut: evaluarea competentelor la matematica.

Ministerul Educatiei a elaborat 4 variante de teste care vor ajunge pe bancile elevilor. Invatatorul de la clasa, numit administrator de test, le va explica in ce conta evaluarea, dupa care le va imparti subiectele. El va fi secondat de un invatator sau profescor care nu le preda la clasa micutilor, astfel incat acestia sa se obisnuiasca si cu prezenta unui examinator pe care nu-l cunosc bine. Evaluarile dureaza cate 25 de minute fiecare. Nu se acorda note, ci fiecare varianta de testare are un cod si in functie de acesta, va fi evaluata la nivel central.

EVALUARE CLASA A IV-A

In 15 mai vor intra in febra examenelor si elevii de clasa a patra. Aici regulile se schimba. 28 de elevi de la Liceul „Jean Louis Calderon” si 6 de la scoala din Dumbrava vor sustine testele in fata unui cadru didactic care nu preda la clasa lor. Durata examinarilor va fi de 120 de minute, cu o pauza de 10 minute intre materii.

EVALUARE CLASA A VI-A

In 22 mai urmeaza sa sustina evaluarea elevii de clasa a VI-a. In cazul lor, ministerul nu a comunicat inca scolile la care se va sustine testarea in Timis.

In total, la nivel national, peste 50 de mii de scolari vor fi evaluati la romana si matematica, incepand din 9 mai. Testele vor fi gandite potrivit varstei lor, adica pentru elevi din clasele a doua, a patra si a sasea. Totul in cadrul unui proiect pilot, initiat de oficialii din Ministerul Educatiei, care vor sa vada cat de bine pregatiti sunt scolarii.

Dascalii au obligatia de a-si nota rezultatele intr-un caiet special, pentru a putea urmari, mai apoi, evolutia elevilor de la o testare la alta. Asta, daca proiectul va fi unul care va avea continuitate si nu va ramane la stadiul de experiment. Teoretic, aceste evaluari  vor fi organizate la nivel national, pentru toate scolile, incepand de anul viitor.

Parintii se tem insa ca nu cumva notele de la aceste testari sa conteze in anii care vin pentru admiterea in licee.

Exit mobile version