Opinia Timisoarei

Incep studiile si consultanta pentru parcarea de la Bega in Timisoara. S-a semnat contractul de aproape 130.000 de euro

TIMISOARA. Dupa ce a ratat prima licitatie organizata in vara lui 2022 pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca prima documentatie pentru viitoarea parcare supraetajata planuita in spatele magazinului Bega, conducerea societatii Timpark a Primariei Timisoara a lansat o noua procedura in octombrie 2023. La termenul limita pentru depunerea ofertelor s-au inscris in cursa 2 firme si o asociere.

CITESTE SI: Intersectia Centura Sud Timisoara cu Drumul Boilor, in faza platii despagubirilor pentru proprietarii de terenuri expropriate. Ce se intampla pe santier. Video

Abia zilele trecute, administratia Fritz a desemnat drept castigator al licitatiei asocierea Norma Arhitectura si Urbanism impreuna cu Top Proiect. Cu 128.000 de euro, aceasta va trebui sa faca studiile si proiectarea.

Firma are la dispozitie 1 an si 4 luni sa realizeze documentatia.

Va reamintim, in noiembrie 2022, parcarea din spatele magazinului Bega a intrat in sistemul public Timpark.
Dupa 7 ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie decidea atunci ca zona sa reintre in patrimoniul orasului, spatiu pe care si vechea administratie planuia o parcare supraetajata, motiv pentru care si pornise demersul in instanta.

Pana cand se va intampla ceva concret acolo, de la inceputul lunii februarie 2023, parcarea ultracentala a fost data in folosinta soferilor, in regim de plata cu ora, conform planului tarifar din Zona Verde Timpark.

Exit mobile version