Opinia Timisoarei

Incepe Bacalaureatul de toamna, in Timis. Lucrarile vor fi evaluate digital

TIMISOARA. La jumatatea acestei saptamanai incep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, in sesiunea de toamna.

CITESTE SI: Marele Premiu al Timisoarei! Regal sportiv automobilistic. Foto 

In total, 1074 de elevi, printre care se afla si 6 absolventi ai Liceului Teoretic „Iris” vor da examen in patru centre de evaluare in Timis.

Calendarul Bacalaureatului de toamna 2023:

16 august 2023: Limba si literatura romana – proba E.a) – proba scrisa
17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisa
18 august 2023: Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E.d) – proba scrisa
21 august 2023: Limba si literatura materna – proba E.b) – proba scrisa
25 august 2023: Afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12,00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 18:00)
26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestatiilor
29 august 2023: Afisarea rezultatelor finale

Ministerul educatiei a anuntat luni ca generalizeaza evaluarea digitalizata a lucrarilor candidatilor, la sesiunea august – septembrie 2023 a examenului national de Bacalaureat, dupa ce in vara acestui an, ubn program de evaluare digitala pilor a fost pus in practica in judetele Calarasi si Dambovita, scrie ziare.com.

Pentru evaluarea digitalizata se folosesc scanere distribuite si instalate în fiecare centru de examen. Lucrarile sunt scanate în sala de examen, la sfarsitul probei scrise, în prezenta candidatului, fiind încarcate pe platforma de evaluare de catre profesorii asistenti. Secretizarea lucrarii se face automat, în momentul încarcarii, nemaifiind necesar a fi facuta de catre candidati/profesorii asistenti. Ulterior, lucrarile sunt repartizate automat si aleatoriu, prin intermediul platformei, catre doi evaluatori aflati in alt judet decat judetul din care provin candidatii”, arata Ministerul Educatiei.

In aceasta perioada, au fost parcurse etapele pentru pregatirea procesului de evaluare digitalizata si au fost elaborate si transmise ghidurile pentru fiecare rol de utilizator din platforma.

Exit mobile version