Vineri, 25 aprilie, incepe campania pentru alegerile europarlamentare.Candidatii inscrisi in cursa au la dispozitie 30 de zile in care sa-si convinga alegatorii ca merita sa-i reprezinte in Parlamentul European.
Cincisprezece partide si aliante, dar si opt independenti isi disputa mandatele de europarlamentari. CAMPANIA ELECTORALA se va incheia pe 24 mai, la ora 7,00, iar cei peste 18.300.000 de alegatori vor putea vota pe 25 mai, de la ora 7,00, putand sa-si exercite votul pana la ora 21,00.
Ordinea competitorilor electorali pe buletinul de vot este urmatoarea: PDL, Partidul Miscarea Populara, UDMR, Alianta PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale, Partidul Noua Republica, Partidul Verde, Partidul Forta Civica, Partidul Ecologist Roman, Partidul Alternativa Socialista, Partidul National taranesc Crestin Democrat, Partidul Poporului — Dan Diaconescu si independentii Corina Georgiana Ungureanu, Constantin Filip Titian, Danut Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu si Valentin Daeanu.
Cetatenii romani cu domiciliul in Romania isi pot exercita dreptul de vot la sectiile din tara in baza cartii de identitate, cartii electronice de identitate, cartii de identitate provizorie, buletinului de identitate, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic sau a carnetului de serviciu militar, in cazul elevilor din scolile militare, dupa caz.
Cetatenii romani care in ziua de referinta se afla in strainatate isi pot exercita dreptul de vot la sectiile de votare organizate in afara tarii, in baza cartii de identitate, cartii electronice de identitate, cartii de identitate provizorie, buletinului de identitate. Romanii cu domiciliul in strainatate voteaza in baza cartii de identitate provizorie, pasaportului diplomatic, pasaportului diplomatic electronic, pasaportului de serviciu, pasaportului de serviciu electronic, pasaportului simplu, pasaportului simplu electronic sau a pasaportului simplu temporar, dupa caz.
Alegatorul comunitar care in ziua de referinta se afla in alta comuna, oras sau municipiu decat unde este inscris in copia de pe lista electorala speciala isi poate exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, in baza documentului de identitate valabil. Alegatorul comunitar care in ziua de referinta se afla in strainatate isi poate exercita dreptul de vot la orice sectie de votare, in baza documentului de identitate valabil, numai daca se regaseste in tabelul care cuprinde alegatorii comunitari inscrisi in listele electorale speciale, intocmit de Autoritatea Electorala Permanenta.
Citeste mai mult AICI