Opinia Timisoarei

Incepe desenarea Traseului Revolutiei de la Timisoara cu 160.000 de euro. Primaria a incheiat contractul. Proiectul trebuie sa fie gata in iunie 2024

TIMISOARA. A concurat singura, a mers cu doar 811 lei sub suma pusa la bataie de primarie si a castigat contractul de 160.000 de euro pentru a proiecta viitorul Traseu al Revolutiei de la Timisoara.

Este vorba de firma Q GROUP PROIECT SRL din Bucuresti, avand un subcontractant din Timisoara, cu care primaria a incheiat, luni, contractul.

Dupa o licitatie ratata in februarie, administratia Fritz a triplat pretul in mai. A anuntat ca pune la dispozitie 666.386 de lei fara TVA. Singurul participant la cea de-a doua licitatie a oferit 665.575 lei fara TVA, transmit reprezentantii Primariei Timisoara, aceasta fiind si suma la care s-a pecetluit intelegerea. Adica aproximativ 160.000 de euro cu TVA.

Firma are la dispozitie 21 de luni sa faca documentatia si proiectul, respectiv in iulie 2024.

Nu este insa singura legatura pe care firma Q GROUP PROIECT SRL o are cu administratia Fritz. Unul dintre actionari, Cosmina Goagea, este membru in echipa curatoriala a Centrului de Proiecte al Primariei Timisoara pentru TM 2023.

Proiectul privind Traseul Revolutiei, initiat de administratia Fritz vizeaza transformarea spatiului public in 9 puncte din oras intr-un mediu care sa evoce momentele Revolutiei si sa pastreze vie memoria zilelor lui Decembrie 1989.

Cele 9 puncte emblematice pentru Revolutie unde primaria planuieste diferite interventii urbanistice sunt: Piata Maria, Podul Traian, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului, Cimitirul Eroilor. Cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentata si realitate virtuala, timisorenii si turistii vor putea retrai atmosfera acelor zile, transmiteau in decembrie anul trecut reprezentantii Primariei Timisoara.

Se au in vedere montarea unor placute cu diferite inscriptii, crearea unei aplicatii dedicata turistilor si digitalizarea locatiile de pe traseu. Viitorul proiect va cuprinde si modernizarea unor pavaje pentru persoanele cu diferite probleme, prin iluminat public diferentiat, marcaj tactic, signaletica sonora si borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban si marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locatiile, mai precizau reprezentantii primariei.

Caracterul locului urmeaza a fi conservat si valorificat, iar pentru doua zone (Piata Maria si Consiliul Judetean) vor fi realizate studii de iluminat public complete si vor fi propuse solutii de iluminat ambiental.

Lucrarile de interventie propriu-zise pentru viitorul Traseu al Revolutiei au fost estimate la 4,3 milioane de euro, transmit reprezentantii Primariei, iar finantarea va fi asigurata prin PNRR (Programul National de Redresare si Rezilienta).

De altfel, Traseul Revolutiei a fost si primul proiect pentru Timisoara depus de primarie pentru finantare prin PNRR.

 

Exit mobile version