Opinia Timisoarei

Incet si incetisor, cea mai scumpa ‘groapa’ din tara s-ar putea transforma in Pasajul Solventul din Timisoara undeva in 2025. La peste 2 ani de la deschiderea santierului, lucrarile n-au ajuns inca nici la jumatate. Video

TIMISOARA. Muncitori putini, lucrari in ritm de melc la Pasajul Solventul din Timisoara, care ar fi trebuit sa fie gata inca din luna ianuarie, insa obiectivul de infrastructura, de aproape 27 de milioane de euro, n-a fost realizat inca nici pe jumatate.

CITESTE SI: Creste intersectia cu Drumul Boilor, se reconfigureaza accesul la companiile din Freidorf si se monteaza panouri fonoabsorbante. Muncitorii lui Umbrarescu se intorc la treaba de luni pe Centura Sud Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video 

Primaria anunta in urma cu o luna ca e posibil ca pana la finele acestui an sa aiba loc strapungerea terenului de sub cele 10 linii de cale ferata. Dar, pentru asta, muncitorii ar trebui sa construiasca un cheson, adica o structura ca o caseta, de 70 de metri lungime si 28 latime, pe care sa o impinga pe sub liniile de tren si astfel sa disloce pamantul dintr-o parte in cealalta, fara ca circulatia feroviara sa fie oprita.

Deocamdata, pe rampa de pe strada Garii se toarna beton la zidul de impingere si se face armatura la platforma de lansare a chesonului, in vreme ce la rampa dinspre Bogdanestilor au loc interventii la peretii mulati si se monteaza armatura la grinda de coronament de pe partea dreapta.

Ultimele imagini de la Pasajul Solventul, filmte cu drona, ne-au fost trimise de cititorul fidel opiniatimisoarei.ro, care monitorizeaza santierele din Timisoara.

Va reamintim, pasajul ar fi trebuit sa fie gata in ianuarie, dar reprezentantii primariei isi pun sperantele de finalizare undeva in 2025.

La peste 3 ani de la semnarea contractului si 2 de la deschiderea santierului, lucrarea a ajuns abia la 45% realizare.

Investitia cuprinde un drum care subtraverseaza liniile de cale ferata si include o linie dubla de tramvai, piste de bicicleta, trotuare si doua benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersectia cu strada Garii se va realiza un sens giratoriu, care-l va inlocui pe cel existent.

Constructia Pasajului Solventul costa 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul National de Investitii Anghel Saligny.

Exit mobile version