Opinia Timisoarei

Încrederea timișorenilor în direcția orașului tot mai mare (P)

Aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, conform Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023. Este cel mai ridicat nivel de optimism din 2016 până în prezent și reflectă încrederea timișorenilor că măsurile adoptate de Administrația Fritz duc orașul în direcția bună. 

Viceprimarul USR Ruben Lațcău a subliniat importanța acestei stabilități: „Menținerea unui nivel ridicat de satisfacție generală este un semn pozitiv. Întotdeauna este loc pentru îmbunătățiri, dar stabilitatea este încurajatoare pentru noi ca administrație, este un indiciu că măsurile și inițiativele noastre sunt eficiente. Cred că cel mai bine se vede acest lucru în diferența uriașă între optimismul privind direcția Timișoarei, care a crescut față de anul trecut și a ajuns la aproape 70%, și pesimismul legat de direcția țării.”

În contrast cu nivelul ridicat de încredere în viitorul orașului, doar 30% dintre timișoreni consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună, iar 41% au această părere în privința Uniunii Europene. 

Recuperarea și folosirea corectă a patrimoniului Timișoarei, un aspect deosebit de important pentru 87% dintre timișoreni, rămâne una dintre direcțiile strategice pe care le urmează Administrația Fritz.

În privința mobilității, peste 50% dintre timișoreni folosesc transportul în comun, o creștere de aproape 5% față de 2022. Mașina personală rămâne totuși cel mai utilizat mijloc de transport, cu aproape 62% dintre timișoreni afirmând că se deplasează astfel.

Percepția asupra calității mediului înconjurător este pozitivă, cu un grad de satisfacție de aproape 60% pentru calitatea aerului, apei de la robinet, curățenie, zgomot și spații verzi.

Barometrul Calității Vieții în Timișoara 2023, ajuns la cea de-a 8-a ediție, a fost realizat de Universitatea de Vest prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, pe un eșantion de 2.525 de persoane, cu o marjă de eroare de ±2,1% pentru un nivel de încredere de 95%.

Administrația Fritz, în colaborare cu Universitatea de Vest, demonstrează prin aceste rezultate că direcția adoptată este una corectă, punând Timișoara pe un traseu de dezvoltare pozitiv și sustenabil.

 

Exit mobile version