Unul dintre cele mai indragite deserturi din copilarie este laptele de pasare. Este un desert ieftin, usor de facut si gata in mai putin de 30 de minute. Cea mai simpla reteta!
Timp de preparare: 25 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
1 litru lapte
200 g zahar
4 oua
2 pliculete zahar vanilat
1 lingura coaja rasa de lamaie
PREPARARE
1. Se pune laptele la fiert. Albusurile se bat cu 50 g zahar si un plic zahar vanilat, pana cand spuma devine foarte densa si se topeste tot zaharul. Cand laptele da in fiert, se lasa focul mic si se adauga galuste de albus batut spuma. Dupa 2-3 minute, se intorc si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Se scot apoi cu spumiera si se pun intr-un castron mare. Laptele se pastreaza.
2. Separat se bat galbenusurile cu 150 g zahar si 4-5 linguri de lapte, pana se dizolva tot zaharul si compozitia devine ca o crema. Se adauga un plic de vanilie, coaja de lamaie si restul de lapte. Se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se pune deoparte.
3. Cand se raceste se toarna in castronul cu galuste si se serveste la desert.
Laptele de pasare se serveste la temperatura camerei.