Opinia Timisoarei

Inlocuitorul lui Osama bin Laden, Atiyah Abd al-Rahman, considerat numarul 2 din al-Qaeda, a fost omorat

Cel de-al doilea sef al al-Qaeda, Atiyah Abd al-Rahman, a fost ucis in Pakistan, a anuntat un oficial american. Avea in jur de 30 de ani si era considerat urmasul lui Osama bin Laden la conducerea retelei.

Oficialul nu a dat detalii despre modul in care a fost ucis Rahman, dar a spus ca incidentul a avut loc la Waziristan, in nord-vestul Pakistanului.

Moartea lui Atiyah Abd al-Rahman, numarul doi din reteaua terorista al-Qaeda, vine dupa trei luni de la uciderea celui mai cautat terorist de pe planeta, Osama bin Laden.

„Moartea lui Atiyah lui este o pierdere imensa pentru Al-Qaeda, deoarece Ayman al-Zawahri se baza pe el sa-l ajute la conducerea retelei (al-Qaida – n.r.), mai ales dupa moartea lui bin Laden”, a spus oficialul american.

Zawahri este cel care i-a succedat lui bin Laden la conducerea al-Qaida, dupa ce teroristul a fost ucis tot in Pakistan.

„Materialele gasite la bin Laden arata in mod clar ca Atiyah era profund implicat in conducerea operatiunilor al-Qaida, chiar inainte de raid. El a avut multiple responsabilitati in retea si va fi foarte greu de inlocuit”, a mai precizat oficialul american.

Pe 2 mai, Osama bin Laden a fost omorat in Pakistan de trupele americane. Liderul al-Qaida s-a opus capturarii si a murit intr-un schimb de focuri. Bin Laden se ascundea intr-o cladire situata la 100 de kilometri de Islamabad, capitala Pakistanului, impreuna cu alti membri ai familiei, multi dintre ei ucisi sau capturati in timpul luptei.

Exit mobile version