Intarziere de peste 200 de minute pentru un tren care circula dinspre Bucuresti spre Timisoara, dupa ce locomotiva s-a defectat

TIMISOARA. Dupa ce saptamana aceasta un tren care a plecat din Mangalia a ajuns la Timisoara cu o intarziere de aproape 30 de ore, o alta garnitura care trebuie sa ajunga, duminica, la Timisoara, intampina probleme.

CITESTE SI: Trenul care a plecat miercuri din Mangalia si a ajuns la Timisoara vineri, dupa ce i s-au stricat mai multe locomotive. Ce-au indurat calatorii pe drumul de aproape 30 de ore. Video

Trenul IR 1691 care circula pe ruta Bucuresti Nord – Timisoara Nord inregistreaza, duminica, o intarziere de peste trei , dupa ce locomotiva s-a defectat, iar garnitura a fost oprita in statia Draganesti Olt. Conform portalului CFR, trenul va ajunge la destinatie cu 206 minute mai tarziu fata de ora programata.

Conform datelor furnizate de oficialii CFR, trenul nr. 1691 a sosit in Draganesti Olt duminica dupa-amiaza, la ora 13.34, iar la ora 13.50 mecanicul a declarat locomotiva defecta, solicitand locomotiva de ajutor. O locomotiva de ajutor a plecat din Craiova la ora 14.10, a sosit in Draganesti Olt la ora 15.40, iar trenul 1691 a plecat la ora 15.52 cu o intarziere de 137 de minute, noteaza News.ro.

Pe traseu, garnitura a mai acumulat alte cateva zeci de minute de intarziere, astfel ca este de asteptat sa ajunga la Timisoara cu peste 210 minute de intarziere.

CFR SA a transmis ca, avand in vedere ca duminica au fost prognozate temperaturi maxime cuprinse intre 37 si 39 de grade in aer, in majoritatea regiunilor, personalul companiei ia masuri speciale pentru desfasurarea circulatiei trenurilor in conditii optime de trafic.

Astfel, personalul de intretinere a infrastructurii feroviare face revizii suplimentare pe reteaua feroviara, prin verificarea directa a linilor de cale ferata, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor la nivelul sinei, iar in intervalele orare in care temperatura in sina depaseste 50 – 55 de grade, pe intervalele de statii unde situatia o impune, se reduce viteza de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala.

Advertisement Advertisement
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.