Opinia Timisoarei

Interviu cu Iosif Rotariu, una dintre legendele Timisoarei: Respectul fata de oamenii care vin la fotbal trebuie sa fie mult mai mare

Este cel mai vechi membru al staff-ului alb-violet, fiind la clubul Poli Timisoara inca din iarna lui 2005 cand a venit la Timisoara alaturi de Cosmin Olaroiu. De atunci nu a parasit niciodata echipa de pe Bega.

Ati revenit la Timisoara chiar odata cu venirea BkP-ului. Vi s-a propus vreodata functia de principal la Poli?

Eu am venit exact cand a venit BkP cu Cosmin Olaroiu, cu nea Vasile Ioradche, cu Mitica Bolborea si in 2005 sau 2006 mi s-a propus, dar eu sunt un tip foarte apropiat de jucatori. Sunt un tip foarte sufletist si mi-e foarte greu atunci cand echipa pierde un joc sa iau masuri impotriva jucatorilor, sa-i jignesc si de aceea am refuzat. Am avut o colaborare foarte buna cu domnul Marian Iancu si dumnealui a avut o foarte mare incredere in mine.

Cum e Marian Iancu? Se pricepe la fotbal?

Paradoxal cand unii spun ca dansul nu se pricepe, e un om care tot timpul se preocupa pentru a se perfectiona, in meseria asta, sa zic de antrenor. A incercat sa invete, si chiar a invatat. Se uita foarte mult la DVD-uri, la meciuri. Meciurile lui Poli le analizeaza, le vede de doua-trei ori, e o persoana care pune mare, mare pasiune in fotbal si care chiar se pricepe la fotbal si e foarte preocupata de fenomenul fotbal.

E sanatos ca un patron de club sa analizeze meciurile echipei sale, sa le comenteze?

Stiu foarte multe cazuri de astfel de patroni, dar asta este Romania. La ora actuala cred ca toti patronii se implica la analize de meciuri, de jucatori. in strainatate e altceva, e alta mentalitate. in Romania e ceva normal asta.  Nu as putea spune daca e bine pe termen lung acest lugru. stiu doar ca in strainatate e vorba de multi bani in joc, jucatori si antrenori cu mare personalitate si e foarte greu sa se implice patronii acolo. Cand s-a implicat patronul ori esti dat afara de la echipa, ori semnezi alt contract.

Cum vedeti perioada actuala de la Poli?

Acum situatia este foarte grea. E greu sa se investeasca, pentru ca banii investiti la fotbal sunt aproape pierduti.

CITESTE CONTINUAREA INTERVIULUI PE WWW.FORTAVIOLA.RO

 

Exit mobile version