Opinia Timisoarei

Inverzirea strazilor pietonale din centrul Timisoarei, cel mai votat proiect prin bugetul participativ in acest an. Timisorenii vor si statuia ecvestra a lui Pavel Chinezu si parc de antrenamente

TIMISOARA. Chiar daca putine au fost realizate in ceilalti ani, acum o luna primaria a dat startul votului pentru proiectele propuse de cetateni in 2024 prin bugetul participativ.
Au fost selectate 45 de idei, majoritatea pentru amenajarea de spatii verzi, parcuri si gradini ori locuri de joaca in cartiere.

Oamenii s-au putut pronunta AICI pentru proiecte.

CITESTE SI: Cine vrea sa faca studiul de aproape 150.000 de euro pe care il cumpara Primaria Timisoara ca sa stie cat radon este in cladirile sale si cum le poate proteja impotriva radiatiilor 

In ultima zi de vot, pe 23 septembrie, in topul preferintelor timisorenilor, cu aproape 1700 de voturi, se afla inverzirea mai multor zone pietonale din centrul istoric al orasului, unde sa fie puse jardiniere ori ghivece mari cu copaci. Este vorba despre crearea a 5 insule cu verdeata in care sa fie montate si banci, in dreptul Liceului Lenau, pe strada Gheorghe Lazar, pe Eugeniu de Savoya in spatele Palatului Dicasterial, pe Regiment 5 Vanatori, pe Erremia Grigorescu la intrarea in Cazarma U si pe Ungureanu colt cu Savoya.

Pe viitor, acest proiect pilot ar putea fi extins pe Marasesti, Bolyai, Caruso, VV Delamarina, Grisellini, Blaga, Pacha, Mercy, Musat si mai departe, in Pietele Unirii si Liberatatii, au notat cetatenii care au initiat proiectul.

Tot aproape 1700 de voturi a strans si propunerea de amenajare a unui parc de antrenament langa fosta platforma Solventul, pe malul Begai.
Urmeaza, in ordine, repararea fantanilor din Parcul Botanic, cu aproape 1500 de voturi.
Multi au fost si cetatenii care isi doresc o statuie ecvestra a lui Pavel Chinezu pe Calea Sever Bocu, peste 1400.
Urmeaza refacerea trotuarelor pe strada Johann Sebastian Bach din zona Circumvalatiunii, cu peste 1400 de voturi, respectiv amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii pe Armoniei, cu peste 1300 de voturi.

Luni, 23 septembrie, se incheie perioada de votare, iar reprezentantii primariei vor stabili proiectele castigatoare. In limita bugetului total de 4 milioane de lei alocat in acest an, ele vor fi implementate incepand cu anul viitor.

Sunt cate 500.000 de lei alocati pentru fiecare dintre cele 8 zone in care primaria a impartit orasul.

Exit mobile version