TIMISOARA. Timisorenii care vor sa zugraveasca sau sa faca reparatii in case si apartamente in aceasta vara, pot scapa de molozul rezultat din constructii cu ajutorul RETIM.
Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca resturile nu trebuie abandonate langa pubelele destinate gunoiului menajer, plasticului sau cartonului si nici pe domeniul public.
Deseurile rezultate din constructii trebuie ambalate in saci rezistenti, iar daca ai o masina le poti duce la centrele RETIM din Timisoara, unde acestea vor fi preluate. Cantitatea maxima acceptata cu titlu gratuit este de 1 mc/persoana/luna. Un lucru foarte important de stiut este si faptul ca dintre deseurile ce pot fi predate sunt excluse cele din polistiren, poliuretan, vata minerala sau bazaltica. Iata unde sunt amplasate centrele RETIM.
Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Calea Mosnitei, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Str. A Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)
Daca aveti insa cantitati mai mari de resturi din constructii, RETIM pune la dispozitie containere speciale pentru colectarea, transportul si eliminarea acestui tip de deseuri. Recipientele pot fi solicitate la Timișoara, in zona periurbana, Lugoj, Buzias, Recas si localitatile din mediul rural.
Iata tipurile de containere:
1,7 mc (doar pentru municipiul Timisoara)
3mc (doar pentru municipiul Timisoara)
7 mc (toate localitatile menționate mai sus)
22 mc (toate localitatile mentionate mai sus)
Tipuri de deseuri care pot fi preluate in baza contractului incheiat: pamant, lemn, amestecuri de beton, caramizi, tigle, materiale ceramice.
Detalii despre modul in care pot fi incheiate contractele pentru inchirierea containerelor, dar si despre preturi, pot fi gasite pe site-ul oficial retim.ro.
Detalii puteti gasi si pe pagina de Facebook.