TIMISOARA. Masuri extreme dupa un control fulger al comisarilor de la Protectia Consumatorului intr-un resturant din Piata Victoriei, la Timisoara, unde au gasit mizerie crunta, alimente stricate, tinute in caldura, si utilaje pentru prepararea mancarii de-a dreptul slinoase.
Acestia si-au pus mainile in cap imediat dupa ce au trecut pragul localului pentru un control tematic operativ.
„Intreg spatiul de prestare a serviciilor de alimentatie publica era insalubru si impropriu desfasurarii activitatii, peretii cu infiltratii de umezeala, mucegai, placi de gresie cazute. Am gasit utilaje, instrumentar, spatii de depozitare neigienizate corespunzator. Materii prime lipsite de elemente de identificare-caracterizare necesare determinarii conformitatii acestora, specialitati fara data prepararii, unele in afara datei durabilitatii minimale. Nerespectarea recomandarilor producatorului legat de conditiile de pastrare-depozitare„, transmite Alin Gubandru, comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Timis.
Comisarii CJPC Timis au decis sa puna lacatul pe restaurant vreme de o jumatate de an si i-au ars patronului o amenda s-o tina minte.
„Am aplicat sanctiune 20.000 de lei si propunere de sanctiune complementara, de inchidere a unitatii de pana la 6 luni„, a mai transmis Alin Gubandru.
Va reamintim, in urma cu cateva zile, cei de la Protectia Consumatorului au descins in 13 restaurante si localuri din Timisoara si din judet, chiar si in incinta mall-urilor si in centrul vechi, unde au impartit amenzi si au inchis 3 dintre unitati.