Cei trei bucatari din juriul Masterchef sunt specialisti in bucatarie. Tocmai de aceea au fost alesi sa faca parte din juriul celei mai recente emisiuni-concurs de la ProTv. Vezi care sunt cele mai bune sfaturi ale lor!
Florin Dumitrescu si farmecul discret al untului
– Daca tot am ocazia, sa va dau un sfat: gatiti cu unt. Folositi unt la orice, la calit legume, la prajituri, la prajit carne.
– Nimic nu se compara cu gustul unui preparat pe care il pregatiti cu unt.
– Incercati sa gatiti zilnic. Stiu ca e mai greu, insa mancarea proaspata are alta savoare, este mai buna. Pana la urma, nimanui nu-i place ciorba reincalzita!
Catalin Scarlatescu ne invata cum sa preparam carnea la cuptor si pestele
– Nu gatiti carnea din cuptor la temperaturi foarte ridicate. O temperatura foarte mare nu face decat sa o arda.
– Incercati sa nu mai puneti lamaie pe un peste proaspat gatit, pur si simplu ii ruineaza gustul.
– Incercati, in schimb, sa combinati pestele cu sosuri usoare.
– Stiu ca e ciudat pentru gospodina de acasa, dar lamaia si mujdeiul de usturoi pur si simplu anuleaza gustul fabulous de fin al pestelui proaspat.
– Puteti pune in aluatul in care prajiti pestele putina bere. Astfel, aluatul se va umfla, va fi mai pufos si mai delicios.
Sorin Bontea si secretele gratarului perfect
– Atunci cand fac un gratar, nu sarez niciodata carnea inainte de a o pune pe jar. Sarea o „strange” si absoarbe toata apa.
– Adaug sare de mare sau grunjoasa la final, cand carnea e facuta.
– Daca condimentati gratarul si cu piper, este important ca acesta sa fie proaspat macinat.
Retete pe gustul starurilor
– Atunci cand fac un gratar, nu sarez niciodata carnea inainte de a o pune pe jar. Sarea o „strange” si absoarbe toata apa.
– Adaug sare de mare sau grunjoasa la final, cand carnea e facuta.
– Daca condimentati gratarul si cu piper, este important ca acesta sa fie proaspat macinat.
Retete pe gustul starurilor
Cei trei jurati „MasterChef” au gatit pentru Madonna, Nicolas Cage, Francis Ford Coppola, Roger Moore, Tom Jones, Roger Federer si multi altii.
Citeste mai multe pe cancan.ro!