Potrivit expertilor de la Seul, acest fapt nu poate fi numit exceptional, dat fiind faptul ca liderii de la Phenian au obiceiul sa nu apara in public un timp indelungat. Cu toate acestea, ei atrag atentia ca disparitia lui Jong-Un intervine pe fondul amenintarilor regimului nord-coreean cu atacuri cu rachete impotriva Coreii de Sud, Japoniei si SUA, precum si al pregatirilor pentru un posibil test cu racheta balistica.
In opinia unor observatori, acesta lucru ar putea dovedi ca tanarul lider de la Phenian a decis sa-si reduca tonul agresiv. De altfel, se asteapta ca Kim Jong-Un sa apara in public, luni, 15 aprilie, cu ocazia ceremoniilor de celebrare a zilei de nastere a bunicului sau, Kim Il-sung, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC).
Cu ocazia Zilei Soarelui, dupa cum este denumita ziua de nastere a fondatorului RPDC, experti militari sud-coreeni estimeaza ca Phenianul ar putea efectua un test cu racheta balistica. Pentru a induce in eroare serviciile de informatii sud-coreene si occidentale, autoritatile nord-coreene au schimbat constant saptamana acesta locul de dislocare a rachetelor. In acest fel, conducerea de la Phenian spera sa-si dezinformeze ‘inamicii’, impiedicandu-i sa calculeze cu exactitate momentul lansarii rachetei Musudan, o racheta cu o raza de actiune de peste 3.000 de km, care nu a mai fost testata pana acum de RPDC.