Opinia Timisoarei

La 3 ani de cand a ajuns primul tramvai Bozankaya la Timisoara, primaria se apuca sa construiasca si hala pentru intretinerea garniturilor turcesti Trebuie sa fie gata in 8 luni

TIMISOARA. Cu chiu cu vai s-a incheiat licitatia pentru proiectarea si amenajarea halei in care sa se asigure mentenanta tramvaielor noi Bozankaya de la Timisoara, care ar fi trebuit sa fie gata inca dinainte de sosirea primei garnituri in iunie 2021.

CITESTE SI: Ar putea fi gata inainte sa inceapa scoala. 300 de muncitori trag sa termine Centura Sud Timisoara. Video de pe santier 

Administratia Fritz anunta ca dintre cele trei firme participante a fost declarata castigatoare AUDIOTECH MULTIMEDIA GROUP SRL cu care va incheia contractul. E aceeasi care a fost angajata la Cinema Victoria, la Cinema Timis, iar acum inca lucreaza la Cinema Studio.

Noua hala va fi ridicata in depoul de pe Bulevardul Dambovita nr. 67, in incinta Societatii de Transport Public Timisoara (STPT). Aici, va fi asigurata atat mentenanta tramvaielor deja puse in circulatie, cat si pregatirea garniturilor care vor fi introduse pe trasee.

Cu caietul de sarcini modificat, avand o lungime de aproximativ 90 de metri, fata de 63 prevazuti initial, hala va permite lucrari de intretinere la mai multe tramvaie simultan.
Temperatura trebuie mentinuta permanent nu mai jos de 5 grade Celsius, intrucat va adaposti si aparatura electronica ce va fi utilizata la verificari si revizii de specialitate, iar aceasta trebuie sa functioneze in conditii optime.

Valoarea totala a investitiei este de 8.991.013,19 lei (fara TVA), adica peste 2 milioane de euro cu TVA.

Timisoara va avea in total 40 de tramvaie noi Bozankaya, dupa ce 23 violet au fost cumparate deja de fosta administratie cu bani europeni si a fost pregatita o extensie a contractului pentru momentul in care ar aparea o noua oportunitate de finantare ca sa mai fie achizitionate alte 17. Aceasta se intampla prin PNRR, astfel ca a fost deja si facuta comanda pentru ele si vor ajunge in acest an la Timisoara, insa administratia Fritz a decis ca ultimele 17 sa fie galbene. Primele 3 sunt deja in parcul STPT.

Exit mobile version