Opinia Timisoarei

La aproape 1 an de cand Pasajul Solventul din Timisoara trebuia sa fie gata, a ajuns abia la jumatate realizarea piesei cu care se va strapunge pamantul de sub cele 10 linii de cale ferata. Operatiunea, amanata cu o luna. Video

TIMISOARA. Deja intr-o mare intarziere, a fost amanat cu o luna momentul in care va incepe operatiunea de strapungere a pamantului pe sub liniile de cale ferata pe santierul de la Pasajul Solventul, pasaj prin care masinile si tramvaiele ar fi trebuit sa circule inca din luna ianuarie 2024.

CITESTE SI: Peste 1 milion de euro pentru 2.214 mp de pamant si case. Au fost aprobate exproprierile pentru terenurile pe care se va construi candva Podul Solventul

Dupa ce in vara primarul Dominic Fritz spunea ca in octombrie muncitorii vor porni procedura de… gaurire a terenului, zilele trecute, intr-o filmare postata pe Facebook, edilul anunta ca asta s-ar intampla in… noiembrie.

Viceprimarul a transmis insa, vineri, ca piesa din beton cu ajutorul careia se va face strapungerea a fost realizata abia pe jumatate.

Pasajul Solventul: chesonul e la jumătate. S-au turnat circa 1.800 mc de beton„, a notat tot pe Facebook Ruben Latcau, alaturi de o filmare nocturna.

Ramane, asadar, de vazut daca cealalta jumatate a chesonului va fi realizata in timp record pentru ca operatiunea, anuntata pentru luna noiembrie de conducerea primariei, sa si inceapa.

Cand va fi gata, structura ca o caseta, de 70 de metri lungime si 28 latime, va fi impinsa pe sub liniile de tren ca sa disloce pamantul dintr-o parte in cealalta, fara ca circulatia feroviara sa fie oprita.

***

Va reamintim, Pasajul Solventul ar fi trebuit sa fie gata in ianuarie, dar reprezentantii primariei isi pun sperantele de finalizare undeva in 2025.

S-au implint deja 4 ani de la semnarea contractului si mai bine de 2 si jumatate de la deschiderea santierului,

Pasajul Solventul urmeaza sa faca legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii, pe sub liniile de cale ferata.

Investitia cuprinde un drum care subtraverseaza liniile de cale ferata si include o linie dubla de tramvai, piste de bicicleta, trotuare si doua benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersectia cu strada Garii se va realiza un sens giratoriu, care-l va inlocui pe cel existent.

Constructia Pasajului Solventul costa 132 de milioane de lei, din care 89 de milioane de lei de la bugetul local și 43 de milioane prin Programul National de Investitii Anghel Saligny. Adica aproape 27 de milioane de euro.

Exit mobile version