Opinia Timisoarei

Largirea la 4 benzi a drumului ce leaga comuna Sanandrei de Timisoara mai asteapta. Licitatia pentru contractul de aproape 7 milioane de euro, contestata

TIMISOARA. In toamna, Consiliul Judetean Timis lansa licitatia pentru gasirea unui constructor care sa modernizeze si sa largeasca 4 benzi de circulatie drumul ce leaga cmuna Sanandrei de Timisoara.

CITESTE SI: Incep demolarile in Pietele Doina si 700 din Timisoara. Se va asfalta, se schimba acoperisurile si mesele. Nici vorba, deocamdata, de proiect de regenerare urbana si sala de spectacole, anuntate de administratia Fritz

Obiectivul de infrastructura are o parte din bani asigurati prin programul Anghel Saligny, iar CJ Timis punea la bataie aproape 7 milioane de euro pentru proiectarea si constructia soselei de nici 3 km.

La termenul limita pentru depunerea ofertelor, in decembrie, s-au inscris DRUMURI SI PODURI BANAT, STRABAG, PORR CONSTRUCT, Asocierea SYLC CON TRANS (Leader) – Diluca Project si Asocierea SUPER CONSTRUCT (Leader), D P CONSULT, IRICONSTRUCT.

Ofertele au intrat in evaluare, insa, inca din timpul derularii procedurilor, au fost depuse contestatii la CNSC.

Sylc Con Trans a contestat mai intai metodologia, la scurt timp dupa initierea procedurii in SEAP, apoi s-a socotit nedreptatita dupa ce i-a fost respinsa oferta pe motiv ca la dosar n-a existat un atestat emis de Ministerul Agriculturii pentru un proiectant angajat, in conditiile in care, sustin reprezentantii firmei, nici nu s-a solicitat in documentatia de licitatie un astfel de document.
Dupa rezolvarea acestei contestatii, firma Sylc Con Trans a obtinut cel mai mare punctaj intre ofertanti, astfel ca decizia a dus la inaintarea unei alte contestatii din partea altui competitor care s-a aratat nemultumit de punctajul primit de inginerul sau proiectant, care nu ar fi fost evaluat la justa experienta.

Cea din urma contestatie a fost depusa in 12 aprilie si este asteptata decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

Conform documentatiei din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, va fi pastrat traseul actual care asigura conexiunea dintre Sanandrei si DN69 (Timisoara – Arad).

Noul drum va fi extins la cate 2 benzi de circulatie pe sens, care vor putea suporta si trafic greu, se vor reface si completa santurile si rigolele, se vor inlocui podetele degradate si vor fi construite altele noi unde va fi cazul, se vor muta si proteja instalatii si retele de utilitati, vor fi reamenajate spatiile verzi, se va construi o pista de biciclete si se va moderniza sistemul de iluminat.

Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie 15 luni sa modernizeze soseaua, din care 3 luni vor fi alocate proiectarii.

Valoarea estimata a contractului a fost de 28.717.742 lei fara TVA, adica aproape 7 milioane de euro cu TVA, fondurile provenind atat de la Consiliul Judetean Timis, cat si din programul national de investitii Anghel Saligny.

 

Exit mobile version