Opinia Timisoarei

‘Leii din Banat’ obtin prima victorie a sezonului. SCM Timisoara a avut nevoie de 2 reprize de prelungiri sa invinga Constanta. Foto

TIMISOARA. SCM Timisoara winsed.swiss Timisoara si CSM Constanta au oferit un meci spectacol spectatorilor prezenti in sala Constantin Jude.

CITESTE SI: 90 de ani de la prima finala de Cupa a Romaniei. Trofeul a ajuns la Timisoara. Foto 

Duelul a fost unul echilibrat, cu ambele echipe rand pe rand la conducere pe tabela, si impartindu-si victoria pe sferturi. La pauza mare Timisoara avea avantaj de numai un punct, 31-30. Constanta a revenit in actul al treilea, cand s-a impus la 3 puncte diferenta si a co0ntinuat sa conduca pana in ultimele secunde ale sfertului al IV-lea, cand Vujosevic a reusit un cos de doua puncte, a egalat situatia pe tabela la 66, si a trimis meciul in prelungiri. Echilibrul s-a pastrat si in prima repriza de prelungiri, cand ambele echipe si-au trecut in cont cate 9 puncte si s-a ajuns in a doua runda de prelungiri. Timisoara a fost echipa mai sigura in ultima parte, a gresit mai putin si a transformat in puncte mingile recuperate sub propriul panou.In cele din urma baschetbalistii condusi de Dragan Petricevic s-au impus cu 88 – 80.


Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Vujosevic, autor a 22 de puncte, urmat de Bilinovac cu 21 si Gajic cu 18. Celelalte puncte au fost semnate de: Brodie – 10, Mirkovic – 9, Taylor – 4 si Lapuste – 4.

A fost un meci, una peste alta disputat, si apoi, dupa atatia ani de zile, dupa atatea sisteme de competitie, si nu cum este acum clasic, parca acum simt din nou frumusetea de pe vremuri. Stii, joci, poti obtine o victorie si in deplasare, poti pierde si acasa, poti repara, nu cum a fost, pierzi un meci acasa si nu te mai lasa nici echipele adverse, nici cei care nu te lasa. Noi am avut de suferit un pic in perioada asta cand am jucat la 9 zile meciuri. Am jucat Cupa Romaniei mai devreme pentru ca sala a fost ocupata, dupa aceea 9 zile pana la meciul cu Pitesti. Dupa meciul cu Pitesti, care a fost vineri s-a amanat la cererea Federatiei acest meci. Ei au vrut miercuri, daca era dupa ei mergeau in cantonament intai si dupa aceea veneau la meci si amanarea asta nu a fost dorina noastra, dar am acceptat. Noi practic am iesit un pic din ritmul competitional, ne-am antrenat foarte mult, ne-am antrenat mai bine decat am jucat azi. Azi nu am jucat un baschet foarte calitativ, dar victoria e victorie. Una peste alta in acest sistem victoriile sunt cele care conteaza. Dupa 2 etape suntem echipa cu scor 1 la 1. Sunt o multime de echipe in tara cu scor 1-1. Nu mi se pare ca a fost mai usor, cei mai importanti jucatori ai lor erau in teren. Au fost decizii care ne-au dezavantajat pe noi vadit si toata sala a reactionat. Nu sunt multumit, dar nu cautam acum multumiri si nemultumiri. A fost un meci cu 2 reprize de prelungiri, frumos pentru public. V-ati fi bucurat daca jucam mai bine si pierdeam? Cu siguranta nu. Nu a fost un meci perfect, dar unul in care am luptat pana la capat„, a spus la final antrenorul timisorean Dragan Petricevic.

Nu am avut timp suficient sa ne revenim si cu toate astea am reusit sa tinem ritumul si sa ajungem sa jucam 2 prelungiri. Echipa mai proaspata la final a castigat. Felicitari pentru Timisoara. Am aflat dupa ce am terminat meciurile cu cei din Ucraina(n.r. ca vor juca luni). Nerelevant acum. Comisia de organizare a luat decizia asta, asta este. Probabil ca daca eram un pic mai fresh am fi avut pe una din cele doua faze din ultimele secunde, cand am avut victoria in mana de fiecare data, probabil ca am fi reusit sa marcam. Dar sunt mandru de jucatorii mei ca au reusit sa duca lupta pana la capat. Sunt multe lucruri care nu au mers. In primul rand, in prima parte nu am marcat open shot-urile pe care ni le-am creat. In a doua parte am marcat un pic mai bine, dar totusi pe final ati vazut cate aruncari scurte, si asta releva oboseala pe care am resimtit-o„, a spus dupa meci Dan Fleseriu, antrenorul lui CSM Constanta.

In runda urmatoare, baschetbalistii Timisoarei vor juca primul meci in deplasare al sezonului cu Rapid Bucuresti.

Exit mobile version