Opinia Timisoarei

Liberalii ii cer primarului Dominic Fritz sa prezinte public cati bani s-au cheltuit pentru deschiderea oficiala a programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii

TIMISOARA. Consilierii locali liberali ii cer lui Dominic Fritz sa prezinte public cat s-a cheltuit pentru deschiderea oficiala a Programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii”.

CITESTE SI: Nicolae Robu, dupa deschiderea TM2023: Spiritul Timisoarei nu se invata precum limba intr-un program de pregatire a unei misiuni. Nu puteau lipsi legenda vie Phoenix, trupa Cargo, artistii de la Opera, Filarmonica, Teatrul National 

Grupul consilierilor liberali din Timisoara atrage atentia asupra lipsei de transparenta privind organizarea deschiderii oficiale a TM2023 de catre Primaria Timisoara si solicita publicarea costurilor totale alocate pentru organizarea evenimentului si descrierea tipurilor de cheltuieli efectuate, precum si prezentarea in plenul Consiliului Local Timisoara a unui raport din partea Centrului de Proiecte, structura delegata pentru cheltuirea banilor publici si coordonarea intregului eveniment.

Consilierii liberali mai semnaleaza de asemenea ca, impotriva cerintelor si avertizarii transmise de Comisia Europena, „primarul USR al Timisoarei, Dominic Fritz,” a politizat reputatul titlu european si a platit anunturi in spatiul online in care Programul National Timisoara – Capitala Europeana a Culturii” a fost atribuit USR-ului.

„Fara indoiala, exista controverse serioase si fundamentate privind organizarea deschiderii deschiderii oficiale a TM2023 de catre Centrul de Proiecte Timisoara. Toate aceste discutii pot fi utile daca Centrul de proiecte isi indreapta atentia asupra echipei cu care a lucrat, daca identifica cine si unde a gresit. Pana acum s-a mers pe incredere si iata, au cheltuit milioane de euro pe un eveniment catalogat ca fiind submediocru, cu grave incalcari ale etichetei impuse de protocol si pe alocuri, chiar cu incalcarea legii. În loc sa fie sustinute, au fost atacate valorile Timisoarei: nu s-a respectat tricolorul, nici drapelul, Catedrala este si astazi mascata de acea schela ciudata, iar Biserica Ortodoxa Sarba a fost acoperita de scena pe care a urcat Taraful de Caliu”, a declarat Cosmin Tabara, viceprimar liberal al municipiului Timisoara.

Liberalii mai transmit ca aceasta clarificare a aspectelor legate de organizarea deschiderii oficiale a TM2023 este importanta deoarece ea a fost primul eveniment major organizat de echipa Centrului de Proiecte Timisoara si este deja un exemplu de rele practici.

Exit mobile version