Ben-Oni Ardelean, candidat pe Colegiul 1 Senat din partea USL, a subliniat ca mai multi romani din afara granitelor s-au aratat incantati de aceasta idee si s-au constituit intr-un grup de initiativa, deschizand totodata si o lista cu potentiali donatori.
„O promovare pe un astfel de proiect e mult mai mult decat sa ai cateva prezentari succinte, asa cum se intampla acum, in Memorialul Revolutiei. Imi doresc un Muzeu al Revolutiei asa cum exista un Muzeu al Holocaustului din Israel. Un astfel de muzeu inseamna turism si un motiv in plus de mandrie, ca timisoreni„, este de parere Ardelean.
Si Horia Cristian, candidat USL pentru Camera Deputatilor pe Colegiul electoral 1 Timisoara, este de acord cu colegul sau si crede ca Muzeul Revolutiei ar trebui sa contina inclusiv marturii ale participantilor.
„Am participat la procesul desfasurat la Casa Tineretului si am vazut cum se rescrie istoria Romaniei. Oamenii depuneau marturie, iar judecatorii rescriau cu interpretarile lor. Muzeul Revolutiei ar trebui sa prezinte fiecare marturie individuala a martorilor. O sa vedeti ca se poate creiona o alta fata decat cea oficiala a Revolutiei Romaniei. Diversi oameni au vazut cu diversi ochi ceea ce s-a intamplat atunci. Au fost zile de confuzie, de greseli„, a precizat Horia Cristian.
In prezent, in Timisoara functioneaza Memorialul Revolutiei din Decembrie 1989 care adaposteste mai multe documente din timpul evenimentelor din Decembrie 1989.