Opinia Timisoarei

Liceeni dezorientati din toata tara vin la Timisoara, la Universitatea de Vest, sa afle cum e… la facultate

Liceeni din clasa a XI-a din Constanta, Craiova, Resita, Arad etc. vor veni la Timisoara sa afle mai multe despre ce inseamna cursurile la universitate. OSUT organizeaza  scoala de vara West Summer University pentru liceenii dezorientati.

Programul vine in ajutorul elevilor care inca nu stiu ce facultate sa urmeze dupa ce termina clasa a XII-a. Prin acest proiect liceenii vor experimenta viata de student.

75 de tineri de liceu vor lua parte, in luna iulie, la cursuri sustinute de cadre didactice din cadrul UVT, iar dupa doua saptamani de cursuri vor sustine chiar examene la materiile predate.

Distractia nu lipseste din orarul scolii de vara. Daca ziua vor fi la cursuri, seara studentii le vor arata locurile in care se distreaza dupa ce promoveaza examenele. Iar pentru a stii si mai bine ce inseamna viata de student, elevii vor dormi in camine, in camere cu cate cinci paturi, alaturi de alti colegi pe care nu-i cunosc.

“West Summer University isi propune sa promoveze invatamantul superior la nivelul elevilor de liceu, absolventi ai clasei a XI-a. Elevii vor urma un program de cursuri, seminarii si laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, sustinute de profesori si doctoranzi. Programul urmareste crearea unui cadru de dezbateri si educatie nonformala prin intermediul activitatilor propuse: prelegeri, sesiuni de informare, activitati de socializare, discutii pe teme educationale etc.”, ne-a spus Anca Babet, presedintele OSUT.

Exit mobile version