Opinia Timisoarei

Locul din Timisoara unde poti duce medicamente expirate. Sunt deseuri ce nu trebuie aruncate la intamplare

TIMISOARA. A fost amenajat un loc in Timisoara unde oamenii pot arunca medicamente expirate ori alte produse farmaceutice care nu mai sunt folosite ori au ambalajele deteriorate. Sunt deseuri periculoase ce nu pot fi aruncate oriunde.

CITESTE SI: Aparitie surprinzatoare, printre blocuri, langa Timisoara. Video

La Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara a fost deschis un centru de colectare gratuita a acestor produse.

Incepand din aceasta saptamana demaram, in cadrul Spitalului Victor Babes, un program de colectare a medicamentelor expirate. Acestea reprezinta deseuri si nu trebuie aruncate la intamplare.
In curtea unitatii sanitare a fost amenajat un spatiu unde oricine poate aduce produse farmaceutice cu termen de valabilitate depasit, medicamente care nu mai sunt utilizate, medicamente care au recipiente deteriorate, reziduuri de medicamente sau medicamente retrase de pe piata.
Medicamentele expirate pot avea un impact negativ semnificativ asupra mediului, In plus, exista riscul ca animalele sau chiar oamenii să fie expuși accidental la aceste substanțe toxice.
Medicamentele aruncate in mod necorespunzator pot ajunge in sol si in apa, contribuind la poluarea acestora. Mai mult, ajunse in mediul inconjurator, expunerea la aceste substante poate duce la dezvoltarea rezistentei bacteriilor la antibiotice.
In acelasi timp, exista un risc crescut de intoxicatie, mai ales in randul copiilor sau al persoanelor varstnice, care pot confunda medicamentele expirate cu cele sigure.
Programul de colectare a deseurilor provenite din medicamente expirate sau neutilizate este martea si joia, intre orele 10.00 si 12.00„, transmit reprezentantii Spitalului Victor Babes Timisoara.

Exit mobile version