Opinia Timisoarei

Lucrarile sunt de mantuiala. Consiliul Judetean Timis, pregatit sa rupa contractul pentru repararea drumului Seceani – Fibis

TIMISOARA. In iunie, Consiliul Judetean Timis a refuzat receptia lucrarilor de asfaltare pe drumul judetean Seceani – Fibis, lucrari care au costat aproximativ 3 milioane de euro.

Nici nu se incheiase bine santierul ca in asfalt se cascasera gropi si au fost descoperite o multime de defecte. Printre acestea neasigurarea corespunzatoare a pantei pentru scurgerea apelor in santurile betonate laterale, dar si nerespectarea unor prevederi din proiectul tehnic legate de geometria si cota santurilor de pamant. Intre timp, constructorul a facut unele reparatii, dupa lucrarile de mantuiala, dar nici acestea nu sunt multumitoare pentru conducerea Consiliului Judetean Timis.

”Drumul Seceani – Fibis este in expertiza, am fost foarte nemulțumit de modul in care firma a inteles sa se acopere de responsabilitati, sa isi faca treaba acolo, i-am pus sa scoata tot si sa refaca de doua ori deja, dar bag de seama ca pierderile provocate de propria ineficienta inca nu i-au convins ca noi suntem hotarati sa nu cedam pana cand nu vom avea o lucrare de cea mai buna calitate. Din experientele celorlaltor firme care au fost in aceeasi situatie trebuie sa fie convingatoare pentru cei din breasla, ca la Consiliul Judetean nu mai merge cu lucrari de proasta calitate sau cu presupuse intelegeri cu conducerea CJT care sa inchida ochii la astfel de manevre si ca singurul lucru pe care il acceptam sunt lucrari de calitate in pretul si termenul stabilit prin contractul initial”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

CJ Timis este pregatit sa rezilieze contractul, daca in continuare problemele la acest tronson de drum nu vor fi remediate.

”Daca vedem ca sunt intarzieri, nu stam cu anii astfel incat sa luam masurile care se impun, putem trece si la rezlierea contractelor de executie, daca este cazul. Dar in situatia aceasta, proiectul din perspectiva executantului era finalizat, noi am refuzat sa facem receptia, am facut o expertiza anul acesta si o sa le dam constructorilor care este solutia pentru a intra intr-o situatie acceptabila din punctul nostru de vedere si sa putem incheia contracte. Daca nu, vom merge in instanta, vom rezilia contractul cu daunele si toate celelalte pretentii pe care noi le vom solicita executantului”, a mai spus Nica.

Drumul Seceani – Fibis face parte din lista de 10 din Timis pentru care au fost alocati bani prin PNDL pentru a fi modernizate.

 

 

Exit mobile version