Opinia Timisoarei

Lugojul, sat fara caini, dupa ce a ramas si fara primar, si fara viceprimar si e condus de secretar. Intervine prefectul de Timis: Situatia e inacceptabila

TIMISOARA. Situatie fara precedent la Lugoj, unde orasul a ramas si fara viceprimarul care conducea interimar administratia. Acesta a decis sa demisioneze zilele trecute, astfel ca atributiile au fost preluate de secretarul general al primariei. Potrivit legii, primarul ales in iunie, Calin Dobra, nu poate fi inca instalat in functie, astfel ca activitatea institutiei e aproape paralizata, intrucat secretarul are atributii limitate.

Prefectul de Timis intervine si le cere consilierilor locali sa-si aleaga un viceprimar pentru ultimele saptamani de mandat.

Situatia de la Lugoj este inacceptabila.
Demisia viceprimarului cu atributii de primar si incapacitatea Consiliului Local de a desemna un inlocuitor lasa in deriva activitatea municipiului. Secretarul general are atributii extrem de limitate, neputand nici macar semna plati pentru salarii si utilitati.
Investirea noului primar si a Consiliului Local va mai dura zile bune, pentru ca validarea mandatelor se face in instanta si tine de niste termene ce nu pot fi urgentate.
Tot ce pot face ca prefect este sa prioritizez sedinta de investire. Pana atunci, le solicit actualilor consilieri locali sa dea dovada de responsabilitate, sa isi aduca aminte ca au depus un juramant, sa se intruneasca de urgenta intr-o sedinta de Consiliu Local, sa-și aleaga un viceprimar pentru aceste ultime zile din mandat si sa asigure functionalitatea primariei.
Și le mai cer lugojenilor sa fie atenti la ce fac alesii lor, pentru ca, lasand la o parte discursurile electorale sforaitoare, este un moment in care pot sa vada adevarata fata a celor care ii reprezinta. Si daca ei mai merita vreodatā increderea lor!„, transmite prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu.

Problemele la Lugoj au inceput in urma cu mai bine de doi ani. In vara lui 2022, prefectul semna decizia de incheiere a mandatului pentru primarul ales Claudiu Buciu de la PNL, care si-a schimbat rezidenta in Germania. Primar interimar, in locul lui, a ajuns viceprimarul Bogdan Blidariu, tot de la PNL. Cu 1 august, a demisionat si Blidariu, iar in locul lui a fost instalat, cu atributii de primar, consilierul local Adrian Serendan, tot de la PNL. Marti a demisionat si el, astfel ca de la 1 octombrie, conform legii, Primaria Lugojului este condusa de secretarul general al institutiei Dan Ciucu. Are insa prerogative restranse.

Exit mobile version