Opinia Timisoarei

Magazine din Timis au limitat cumpararea unor produse de baza, pentru ca oamenii sa nu-si faca stocuri exagerate de teama unei crize alimentare

TIMISOARA. Indemnurile facute de guvernul chinez in urma cu cateva zile, care sfatuia cetatenii sa-si faca un stoc de alimente de baza, intrucat este luata in calcul si aparitia temporara a unei crize alimentare, au pus pe ganduri si romani. Unii s-au grabit sa cumpere unele produse mai putin perisabile, in cantitati ceva mai mari, astfel ca reprezentantii unor magazine din Timis au decis sa limiteze achizitionarea acestora.

CITESTE SI: Prima parcare etajata, cu 250 de locuri, ce ar putea fi amenajata de primarie la Timisoara, dupa Revolutie. Se cauta o firma care sa faca Studiul de Fezabilitate

Bunaoara, pe usa de intrare a unui supermarket din Deta a fost postat un afis prin care clientii sunt instiintati de rationalizare, ca uleiul si zaharul se vand doar in limita a 6 litri, respectiv 5 kilograme, de persoana.

Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia acestui produs la 6 l pe fiecare bon fiscal„, sta scris pe un afis pe care e infatisata o sticla de ulei.

Un al doilea afis ilustreaza o punga de zahar, iar alaturi este un text asemanator prin care se atrage atentia ca se pot cumpara pe un bon doar 5 kilograme.

Va reamintim, nu exista informatii oficiale legate de o posibila penurie de alimente in Europa in perioada urmatoare.

Doar Guvernul de la Beijing a facut apel la populatie sa faca unele rezerve de hrana, dupa ce un anunt a fost postat pe site-ul Ministerului Comertului, in urma cu cateva zile. Acesta indemna “gospodariile sa stocheze o anumita cantitate de produse de prima necesitate pentru a face fata nevoilor zilnice si situatiilor de urgenta”.

Anuntul nu preciza motivul acestui apel si nici daca tara este amenintata de o criza alimentara.

Ministerul Comertului facea apel, de asemenea, la diferite autoritati locale sa faciliteze productia agricola si fluxurile de aprovizionare, sa monitorizeze rezervele de carne si de legume si sa mentina stabilitatea preturilor.

La apogeul pandemiei de COVID-19 in China, la inceputul lui 2020, lanturile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea in carantina a mai multor zone din tara si de blocarea multor axe rutiere.

Odata cu apropierea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Beijing, din luna februarie anul viitor, regimul se teme de un nou val epidemiologic si a luat in ultimele saptamani masuri radicale in urma aparitiei unor focare sporadice de COVID-19 in nordul tarii.

 

Exit mobile version