Opinia Timisoarei

Mai intarzie o luna. A fost amanat termenul pentru finalizarea lucrarii de largire a drumului Timisoara – Mosnita. Foto de pe santier

TIMISOARA. Lucrarile pe santierul drumului Timisoara – Mosnita Noua mai intarzie aproximativ o luna, din cauza unor interventii mai complexe care au loc la podete.

CITESTE SI:  Dominic Fritz in campanie electorala vs Dominic Fritz primar. Inainte, impozitele erau marite din incompetenta si disperare, acum e pentru binele timisorenilor

Soferii sunt atentionati ca vor urma noi restrictii pe acest tronson. De asemenea, CJ Timis atrage atentia asupra lipsei unui sens giratoriu care sa lege aceasta sosea de viitoarea Centura de Sud.

Initial, reprezentantii CJ Timis anuntasera ca in septembrie va fi gata lucrarea.

CITESTE SI: Pe mijlocul drumului nu va fi montat parapet. Inca doua luni de munca pe Timisoara – Mosnita Noua. Anuntul facut de ‘politistul santierelor’

Santierul de extindere la patru benzi a DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua a ajuns la ultima lucrare majora. In urmatoarea luna, pana pe 1 octombrie, se va interveni la unul dintre podete, pe benzile de interior. In acest context, institutia atentioneaza conducatorii auto ca restrictiile din zona ar putea genera dificultati in trafic, circulatia desfasurandu-se doar pe benzile exterioare. De asemenea, participantii la trafic sunt rugati sa acorde o atentie sporita semnalizarii si sa respecte restrictiile impuse„, transmite Consiliul Judetean Timis.

Reprezentantii CJ Timis explica si motivul pentru care au aparut aceste intarzieri.

Diversele actualizari care au trebuit aduse proiectului tehnic, simultan cu desfasurarea lucrarilor, au intarziat planurile Consiliului Judetean de a inchide santierul in aceasta vara. Vorbim, de exemplu, de racordarea cu strazi aparute in plus, dupa realizarea proiectului tehnic, corelarea cu noile lucrari efectuate de Primaria Timisoara in zona racordului cu drumul judetean, necesitatea relocarii utilitatilor E-distributie Banat sau ridicarea la cota a unor camine de vizitare pentru diverse utilitati descoperite in timpul executiei. Termenul de finalizare a investitiei este acum 15 octombrie. Trebuie mentionat ca in primele doua saptamani ale lui octombrie este programata doar realizarea de marcaje rutiere si alte finisaje specifice„, mai transmite Consiliul Judetean Timis.

De asemenea, Consiliul Judetean atrage atentia asupra unei potentiale situatii problematice pe traseul drumului extins la patru benzi, mai exact, lipsa sensului giratoriu la intersectia soselei cu viitoarea centura de sud a Timisoarei.

Realizarea acestuia se afla in sarcina constructorului care se ocupa de varianta de ocolire a municipiului.

Consiliul Judetean a transmis o informare catre acesta, pentru a urgenta amenajarea intersectiei, altfel, traficul risca sa fie ingreunat, pe doua benzi, pe suprafata viitorului sens giratoriu, chiar si dupa ce Consiliul Judetean isi va finaliza investitia.

De mentionat este ca in intersectia respectiva, pe traseul Centurii de Sud, se va construi si un pasaj peste DJ 592 si sensul giratoriu in cauza, cu bretele de acces, insa doar eventuala lipsa a giratiei poate crea dificultati in traficul de pe drumul judetean.

 

 

Exit mobile version