Opinia Timisoarei

Maia Sandu si Alexandru Stoianoglo merg in turul 2 al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. UPDATE Referendum: DA!

Maia Sandu și Alexandru Stoianoglo au intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, potrivit rezultatelor preliminare furnizate de Comisia Electorală Centrală.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este pe primul loc în preferinţele alegătorilor în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale desfăşurat duminică, ea obţinând 41,82 la sută, conform rezultatelor parţiale după prelucrarea a peste 97 la sută din totalul proceselor verbale. Principalul ei contracandidat, Alexandr Stoianoglo, susţinut de socialiştii proruşi, avea, la ora 07.00, 26,36 la sută.

În ceea ce priveşte referendumul, după preluucrarea a 97,88 la sută din totalul proceselor verbale, scorul este unul extrem de strâns, cu un uşor avans pentru “Nu”.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum a fost: „Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?” Prin urmare, consultarea populară are ca obiectiv modificarea Constituţiei, iar pragul de validare – prezenţă la vot a cel puţin o treime din alegătorii înscrişi – a fost trecut.

UPDATE – La 8.30, după procesarea a 98,33% dintre buletinele de vot, scorul este 50,03% pentru ”DA” şi 49,97% pentru ”NU„, în ceea ce priveşte aderarea ţării la UE.

Sursa: news.ro

Exit mobile version