TIMIS. Razie a inspectorilor de la Protectia Consumatorului din Timisoara in mai multe localuri din Lugoj, sambata. Acestia au patruns in bucatarii pentru a vedea in ce fel se prepara mancarea si cum sunt tinute ingredientele.
Inspectorii si-au pus mainile-n cap. Carne si oua tinute la aproape 30 de grade, bucate pregatite pe mese jegoase, vase nespalate, ustensile ruginite ori folosite la prepararea mai multe feluri de mancare, plin de muste.
Reprezentantii ANPC Timis au decis imediat sa puna lacatul pe mai multe restaurante si sa rupa amenzi.
„Imaginile pe care le vedeți sunt surprinse astăzi, in bucatariile mai multor locații de alimentație publică din Lugoj. Situația extrem de gravă descoperită de noi a dus la suspendarea activității acestor restaurante, la distrugerea produselor neconforme si amenzi în consecință. Vom continua controalele in tot judetul Timiș, deoarece se pare ca legea este total nerespectata si unii cred ca ne ocupăm exclusiv de municipiul Timișoara„, a precizat seful ANPC Timis Sorin Susanu, pe pagina sa de Facebook.
Seful de la Protectia Consumatorului Timis nu a oferit si numele localurilor inchise temporar pentru mizerie, intrucat, spune el, legea nu-i permite sa o faca, pentru ca ar putea urma procese in instanta pe care institutia are toate sansele sa le piarda. Clientii insa isi vor putea da seama care sunt restaurantele cu probleme cand vor vedea anunturi in geam cum ca activitatea e suspendata din diverse ‘motive’, cum ar fi, sa zicem, o… renovare.