TIMISOARA. Intr-un moment in care sa traversezi Timisoara de la sud la nord a devenit un test al nervilor, in care cozile de masini se lungesc pe kilometri, iar soferii au ajuns la capatul rabdarii, dupa ce o strada importanta de legatura a fost inchisa pentru 4 luni, primarul Nicolae Robu dezvaluie performantele Sistemului de Trafic Management.
CITESTE SI: Solutia gasita de Primaria Timisoara la nebunia din trafic dupa inchiderea strazii Popa Sapca. FOTO!
Edilul a anuntat ca in mai putin de doua saptamani de monitorizare acesta a detectat peste 50.000 de conducatori auto care au trecut pe culoarea rosie a semafoarelor.
„Acest Sistem de Trafic Management al nostru ne arata ca in perioada 9 martie 2017-21 martie 2017, pe cele 37 de sisteme de detectie a trecerii pe culoarea rosie a semafoarelor au fost inregistrate 50.187 de treceri pe rosu„, a declarat Nicolae Robu.
Primarul Timisoarei s-a aratat nemultumit ca acesti soferi nu sunt trasi la raspundere.
„Va dati seama ce riscuri sunt in trafic? Si acesti indivizi iresponsabili nu au nicio treaba, ca nimeni nu ii amendeaza. Noi ne-am angajat sa trimitem cd-urilor sau alt suport, imaginile, sa faca ce doresc. Am transmis ministerului o sesizare, cu toate aceste cifre, si ma astept sa dea dispozitie sa se ia in calcul aceste imagini. Echipamentele din sistemul nostru sunt cele mai performante din lume din acest moment„, a precizat Nicolae Robu.
Politistii de la Rutiera au anuntat inca din luna martie cand au intrat in paine si radarele de pe strazile din Timisoara ca atata vreme cat echipamentele nu sunt omologate, ei nu vor amenda soferii.
Sistemele de detectie a trecerii pe rosu se afla in zonele: Calea Sagului – Liviu Rebreanu, str. Bratianu – Revolutiei – Hector, Piata Bratianu (Punctele Cardinale), str. Republicii – Jiul, str. Circumvalatiunii – Gh. Lazar, str. Simion Barnutiu – Dorobantilor – Gh. Adam, str. Mihai Viteazul – str. Vasile Parvan, str. Cetatii – Gh. Lazar, Calea Aradului – str. Miresei, Calea Circumvalatiunii – str. Brediceanu.
134 de intersectii supravegheate video prin 230 de camere, sapte radare de viteza si 13 de informare, sunt doar cateva dintre cifrele proiectului Trafic Management, care a costat 24,1 milioane de euro, din care 10 milioane bani europeni.