Cum era de asteptat, Marian Iancu da de inteles ca singura solutie sunt banii ce trebuie sa vina de la autoritati.
Astfel, dupa calculele patronului Poli Timisoara, Consiliul Local si cel Judetean ar trebui sa bage adanc mana in buzunare si sa scoata din bugete 1,8 milioane milioane de euro, bani care vor ajuta clubul sa traisca pana la sfarsitul anului.
In viziunea patronului Marian Iancu, acesti bani trebuie sa vina pentru faptul ca Poli a ajuns vicecampioana Romaniei, chiar daca mai apoi a fost retrogradata in liga secunda.
Iancu vrea 2 milioane de euro acum si alte 2 milioane pentru sezonul viitor!
Dupa decembrie 2011, Consiliul Local si cel Judetean ar trebui sa mai bage alte 2 milioane de euro pentru performantele ce vor fi realizate in sezonul viitor.
„Propunem ca pentru anul 2011, in baza pozitionarii in clasament ca vicecampioana a tarii, asa cum va ramane Poli Timisoara in istoria fotbalului romanesc, dar luand in calcul si lipsa licentei, clubul sa primeasca in total, o suma in jurul valorii de 1,8 milioane de euro. Aceasta suma ar urma sa se deconteze prin cheltuielile efectuate pentru functionare pe parcursul anului in curs, conform Legii Sportului, fiind platibila pana la 31 decembrie 2011. Pentru anul 2012, conditionat de revenirea in Liga I, propunem o premiere totala, de catre autoritatile locale si judetene in jurul sumei de 2 milioane de euro, platibile dupa omologarea rezultatului si primirea licentei pentru Liga I, pana la 31 decembrie 2012„, spune Iancu intr-un comnuicat publicat pe site-ul oficial al clubului de pe Bega. Iancu promite ca in 2013 Poli isi va reveni din anonimatul ligii secunde si va ataca primele 5 locuri ale ligii 1.
„Incepand cu anul 2013, in functie de pozitia ocupata in primele cinci locuri, ar putea sa existe mai multe paliere care sa conditioneze valoarea premierii, dupa omologarea rezultatelor si, bineinteles, acordarea licentei, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2013„, mai spune Iancu.
Pentru a veni la Poli, viitorul investitor trebuie sa bage in club 22 de milioane de euro, crede Iancu
Iancu a mai spus ca daca cineva este interesat sa preia fraiele clubului de la BkP, trebuie sa bage in societate 22 de milioane de euro. „Grupul de firme BkP si-a manifestat disponibilitatea sa se incadreze intr-o forma legala, propusa, care poate sa mearga pana la cedarea a 50% din actiunile societati pe actiuni Politehnica Timisoara, cu mentiunea ca aceia care vor prelua administrarea companiei sa isi asume intr-un termen mediu, 10-12 ani, o investitie egala cu valoarea capitalul social dezvoltat de grupul BkP, aproximativ 22 de milioane de euro. Daca exista un asemenea investitor, in mod obligatoriu el va trebui agreat de catre Consiliul Local, Consiliul Judetean, dar si de fanii alb-violeti. Reprezentantul acestuia va prelua functia de presedinte de Consiliu de Administratie si Director general, urmand ca BkP sa mentina ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. Facem mentiunea ca atat Consiliul Local, ca si cel Judetean se pot constitui ca actionari, daca acestea vor hotari ca prin aceasta interventie sa fixeze definitiv clubul ca entitate juridica locala, detinatoarea celei mai importante marci din vestul tarii„, mai spune Iancu.
In final Iancu isi arata din nou iubirea fata de clubul alb-violet. „Sunt unele din solutiile posibile pe care le publicam pentru ca lumea sa inteleaga ca suntem atasati de proiectul Politehnica Timisoara, iar lucrul acesta ne face responsabili. Faptul ca am propus incetarea activitatii este o consecinta logica a agresiunii continue la care suntem supusi din partea unei federatii ostile„, isi incheie Marian Iancu comunicatul de presa.