In Timisoara functioneaza 31 licee, 16 scoli gimnaziale , 14 gradinite, 6 scoli pentru invatamant special, Palatul Copiilor si trei cluburi sportive. Cele mai multe dintre cladirile in care functioneaza aceste unitati sunt degradate. Interventiile de cosmetizare care s-au facut in mandatul actualului primar au fost mai mult de ochii lumii, realizandu-se doar carpeli si mici ingenizari, problema ridicata de presedintele Partidului Miscarea Populara Timisoara, Marius Dugulescu.
„Aduc in discutie in primul rand, reabilitarea celor trei licee de prestigiu din Timisoara: Loga, Calderon si Lenau. Locuitorii Timisoarei si in special parintii si elevii care studiaza la aceste unitati nici nu au fost informati cu privire la probleme foarte mari care au aparut. Proiectele Primariei, platite din banii timisorenilor, sunt gresite. Au inceput reabilitarile in 2014, suntem in 2016, iar lucrarile sunt departe de a fi finalizate”, spune presedintele PMP Timisoara, Marius Dugulescu.
Problemele despre care vorbeste Dugulescu au fost semnalate de-a lungul timpului si de jurnalistii din Timisoara, dar nimeni nu s-a sesizat. La Lenau, spre exemplu, au scos la licitatie doar 20% din reabilitarea cladirii, proiectantii „uitand” 80% din cladire.
„Cum este posibil asa ceva? Mai grav este ca primarul si specialistii din Primarie nu au sesizat aceasta sincopa, care inteleg ca nu este singura. Am aflat din presa ca s-a gresit proiectarea usilor de acces pe coridoare si in salile de curs, proiectarea retelei de alimentare cu energie electrica si chiar casa liftului. In plus, s-au pierdut si foarte multi bani. Din informatiile pe care eu le am s-au facut economii de peste 100. 000 de euro din modificarea solutiilor tehnice”, mai spune Marius Dugulescu.
Candidatul PMP la Primaria Timisoara nu intelege de ce banii economisiti nu au fost reinvestiti in alte lucrari necesare sau in mobilierul elevilor. Dugulescu mai trage un semnal de alarma si cu privire la sumele importante de bani care, in luna decembrie 2015 nu au mai fost decontate de structurile europene, pentru ca lucrarile nu s-au incadrat in termen. Prin urmare, platile respective au fost facute de la bugetul local.
„In Timisoara, fiecare proiect creaza o problema. Fiecare proiect inseamna sume importante din banii publici, aruncate pe fereastra. Noi avem solutii pentru rezolvarea acestor probleme. Intr-un cadru legal si cu o echipa responsabila, proiectele din Timisoara pot fi finalizate in termen, fara a face rabat de la calitate. Reabilitarile scolilor sunt lucrari de complexitate medie, iar investitiile sunt suportabile de la bugetul local. In patru ani, aproape toate institutiile de învatamant pot fi reabilitate. Exista insa nevoie de buna vointa si seriozitate”, a conchis presedintele PMP Timisoara.