TIMISOARA. A turnat cu galeata in Timisoara joi seara, aproape toate pasajele rutiere au fost inundate, iar apa a navalit pe strazi, in parcari, dar si in peste 30 de locuinte si subsoluri. Pompierii au fost chemati peste tot in ajutor.
Traficul a fost complet dat peste cap intrucat nu se putea trece din sudul in nordul orasului si coloane de masini s-au format pe toate arterele principale.
Singurul pasaj care a ramas uscat este cel de la Michelangelo.
La pasajul de la Popa Sapca, doua masini au ramas blocate in apa care masoara bine peste jumatate de metru. Se pare ca cei doi soferi, intre care unul conducea o masina de teren, care mergeau in directii diferite, s-au avantat in speranta ca vor putea trece, insa nu au reusit.
Parcarile marilor magazine s-au transformat in balti, iar pe mai multe strazi stratul de apa masoara zeci de cm.
Si pasajul de pe strada Brediceanu, din dreptul Pietei 700 din Timisoara este inundat, o masina a ramas captiva in apa, iar circulatia tramvaielor in zona e blocata.
Nu se poate trece nici prin pasajul de pe Gheorghe Lazar, de langa Finante, iar traficul e complet dat peste cap de soferii care fac cale intoarsa cand ajung in apropiere, venind in coloana.
Blocat este si Pasajul Jiul. La Popa Sapca, pe rand, mai multi soferi au cazut in capcana.
Apa a navalit si in Spitalul de Copii, intr-unul dintre corpurile de cladire, la subsol.
UPDATE: Aquatim explica de ce s-au inundat pasajele rutiere din Timisoara, mai putin Michelangelo.
”A fost o ploaie intensa intr-un timp foarte scurt si s-a depasit capacitatea pompelor la cele 2 pasaje. In acest moment sunt functionale. A intrat in statia de epurare 25.000 de l/s fata de un debit normal de 2.000 l/s. Evident ca au fost depasite chiar si limitele de proiectare. Asta este, o data la cativa ani se intampla si o astfel de situatie. S-a intervenit cu toate masinile din dotare, iar la aceasta ora orasul este functional. Mai sunt cazuri izolate, ma refer la subsoluri. Cu subsolurile e o problema in general pentru ca ele nu au fost pregatite pentru a fi locuibile. Inainte erau depozite, insa odata cu dezvoltarea zonei imobiliare s-au transformat in locuinte, fara a se schimba si instalatiile”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro directorul Aquatim, Ilie Vlaicu.