Masinile parcate in zona pietonala din centru la Timisoara vor putea fi ridicate de Politia Locala, din august. Aproape 600 de amenzi date soferilor in ultimele doua luni

TIMISOARA. Stationarea ori parcarea masinilor pe strazile pietonale din centrul Timisoarei va putea fi mai aspru sanctionata din august, atrag atentia politistii locali. Daca pana acum se dadeau doar amenzi, agentii vor putea trece la ridicarea autoturismelor.

CITESTE SI: Dezastru in actele unei licitatii de aproape 2 milioane de euro lansata de Primaria Timisoara. Procedura contestata la CNSC si anulata. Acuzatii grave: Haos in calculele din documentatie si favorizarea unor competitori

573 de amenzi au fost aplicate in ultimele doua luni in zona centrala soferilor indisciplinati care si-au lasat masinile pe strazile destinate exclusiv pietonilor.

O strada pe care s-au primit numeroase sesizari si s-a constatat ca sunt stationate frecvent autoturisme, ai caror conducatori auto vin in special la instante, si care nu numai ca pun in pericol circulatia pietonala, dar obstructioneaza si eventuala interventie a ambulantelor sau autovehiculelor de pompieri in caz de urgente este Eugeniu de Savoya. Pe aceasta strada, politistii locali au aplicat in ultimele doua luni, un numar de 130 colante care au fost in parte sau urmeaza sa fie transformate in sanctiuni„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

In iunie a fost modificata o Hotarare de Consiliu Local, iar noile prevederi intra in vigoare in 2 august si permit ridicare masinilor parcate neregulamentar in zona pietonala.

Unul din demersurile efectuate pentru reglementarea situatiei a fost modificarea HCL 371/2007 prin adoptarea in 14 iunie 2022 a HCL 262, care va intra efectiv in vigoare in data de 2 august 2022. Astfel, avand in vedere ca autoritatile locale se confrunta cu probleme cum este cea a parcarii pe spatiile verzi, parcuri si zone pietonale, neexistand posibilitatea legala de ridicare a acestora, intrucat conform prevederilor OUG nr. 195/2002 masura tehnica administrativa a ridicarii se dispune doar asupra vehiculelor stationate doar pe partea carosabila, prin Legea nr. 273/2020 pentru modificarea si completarea OG 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, s-a acordat competenta politiei locale de a dispune masura tehnica-administrativa a ridicarii vehiculelor daca un vehicul stationeaza pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public. Drept urmare, Politia Locala Timisoara atrage atentia ca, pe langa sanctiunile cuprinse intre 500-1000 lei pentru persoanele fizice si 1000–2000 lei pentru persoanele juridice, prevazute in actul normativ adoptat, se va trece si la ridicarea autovehiculelor depistate stationate in aceste zone„, precizeaza reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ce amenzi au dat grasutii? In poze nu se vede niciun colant pus pe masinile parcate aiurea.

  2. Zilnic trec pe acolo, nu doar simple masini parcheaza acolo, multe sunt chiar ale poliției.

  3. Și așa s-au pus bazele „parcărilor moderne” S-2, S-1, …, P5, … .
    Pe când parcările din Centru (5 – 6 bucăți min)? cu studii de fezabilitate, proiecte tehnice , …. s.a.beton”!

  4. La colante sa renunțat dar sună bine ar putea fi ridicate asta înseamnă șmecherii sau cei cunoscuți care parchează tot timpul prin zonă vor avea un bonus iar alții mai fraieri se trezesc cu mașina ridicată. Ca informație pentru specialiștii din primărie,mergeți la München și parcați în zona pietonală să vedeți cît durează până vă ridică mașina și nu poate ci sigur,punctul doi cît vă costă această experiență sau puteți spune ca la noi șmecherii la banii ăștia îmi permit.

    • Problema este ca acolo, in Jermanika, se respecta legile si sunt instructiuni si pentru implementare / aplicarea lor. Si la noi sunt legi, dar nu se oboseste nimeni sa le aplice. In Jermanika daca parchezi asa ca in Timisoara , cum arata in poza, si-ar face Primaria in 2 luni banii sa asfalteze toate strazile din oras.
      In Jermaqnika trece des prin locurile de parcare legale si pe strazi acei „Politese” care vad daca ca ai parcat unde nu e voie ai prima data o amenda deb vreao 30 de euroi. Daca parchezi si incurci circulatia sau parchezi in zone sensibile, de ex. intrarea la un spital, la intrarea intr-un garaj (fie el si privat), pe trecere pietoni, este chemata ala cu ridicarea masinii. Si asta costa cam 4-600 Euroi, depinde de la oras la oras.
      La fel si cu radarele. M-a prins radarul ca am depasit cu 11 km viteza si am avut de platit 50 de euroi. Plata in 5 Zile. Acolo nu merge cu jumatate din minim, cu contestatie ca statea politistul ascuns, ca nu avea basca , etc, etc. Si in Jermanika sunt radare ascunse. Ala de m-a prin era ascuns intr-o dubitza. Flosk, si am primit poza acasa in ca. om saptamana. Sa faci contestatie e pierddere de timp si bani in Jermanika.
      Tot citesc ca politia a prin pe ala si ala fara carnet, drogat sau baut la volan. In Jermanika daca te-a prins cu asa ceva esti fiul ploii. Carnet suspendat, daca ai fost baut sau drogat, Proces penal cu toater consecintele.
      E adevarat ca la nemti esti baut daca ai peste 05 la mie, dar daca ai facut ceva accident si ai sub 0,5 la mie tot esti bun de plata. Asigurarile nu platesc nimica si o reparatie la pagubit de cateva mii sau zeci de mii de euroi nu este chiar ceva placut.
      Sa auzim numai de bine.

      • Greu cu aplicarea. Daca aplici amenzi sau ridici masina interlopilor si pilosilor risti sa iti pierzi locul de munca. Va spun sigur. Daca cumva amendezi pe cine nu trebuie, ai pus-o cu sefii (de la politia locala).
        Civilizarea se poate face doar cu forta si doar de cineva care „nu are mama, nu are tata”. Chiar de ar fi parcat mama aiurea sa fie sanctionata. Singura solutie pentru educare si civilizare fortata. Dar nu se va intampla niciodata, e o utopie.

  5. Nu zau? Veti amenda politistii, procurorii si judecatorii care parcheaza acolo? Vreau sa apuc ziua in care se va intampla asa ceva!

  6. Super! Daca politia locala e buna de ridicat mașinile din fata parchetului, speram sa fie bună și la prins hoti!