Opinia Timisoarei

Medic prins cu spaga la Timisoara si alti 4 colegi doctori si o asistenta, dusi la audieri. Perchezitii DGA la Spitalul Municipal, la aceeasi sectie de unde a fost ridicat acum doi ani, tot pentru mita, chiar seful. Video

TIMISOARA. 9 perchezitii ale politistilor anticoruptie la Spitalul Municipal Timisoara, dar si in locuinte ale cadrelor medicale, miercuri dupa-amiaza.

Un doctor a fost ridicat primul de ofiterii DGA, in urma unui flagrant.

Este vorba despre un medic de la Sectia de Chirurgie Oncologica, aceeasi sectie de unde acum doi ani a fost ‘saltat’, tot pentru spaga, insusi seful de atunci, dr. Octavian Mazilu.

CITESTE SI: Scos din masina, pus pe jos si incatusat de politisti la Timisoara. Ce facuse un sofer de 20 de ani cu cateva minute inainte. Video 

Miercuri, politistii au intrat in cabinet peste doctorul vizat de ancheta, imediat dupa ce acesta a incheiat un examen Papanicolau facut unei paciente. medicul fiind specializat in ginecologie oncologica.

Ofiterii anticoruptie au gasit asupra doctorului 1000 de euro.

In total, oamenii legii au facut 9 perchezitii: 7 in locuinte de cadre medicale, iar doua in Spitalul Municipal, in Camera de Garda si Ambulatoriu, la Sectia de Chirurgie Oncologica.

VIDEO: George Stefanita

Mai multe cadre medicale au ajuns la audieri la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Va reamintim, de la aceeasi Sectie de Chirurgie Generala Oncologica, in 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru spaga. Acesta era pe atunci seful sectiei, iar anterior chiar manager al Spitalului Municipal Timisoara. A fost ridicat din cabinetul sau in urma unui flagrant pus la cale de procurori si politistii de la Directia Generala Anticoruptie. Medicul luase atunci o spaga 300 de lei de la o pacienta pentru a o programa la o operatie, insa anchetatorii il monitorizasera mai multa vreme si stabilisera ca acesta incasase de alte 25 de ori bani de la pacienti si apartinatori in mai putin de doua luni. Vorbim de sume intre 100 si 2000 de lei.

In septembrie 2023, Octavian Mazilu a fost trimis in judecata si condamnat in iunie anul acesta de Tribunalul Timis in prima instanta la 3 ani cu suspendare si 70 de zile de munca in folosul comunitatii, pentru luare de mita in forma continuata.

Din 1 iulie 2023, doctorul a fost numit director medical interimar la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin si activeaza si intr-o clinica privata din Mehedinti.

UPDATE: 5 medici si o asistenta de la Spitalul Municipal Timisoara, audiati pentru spaga. Ar fi primit nu doar bani, ci si borcane cu miere sau bulion. Video 

Exit mobile version