TIMISOARA. Daca tot e nevoie sa ramana internati, sub supraveghere medicala si pe tratamente, chiar si de sarbatori, macar sa le inveseleasca putin si sa le mai aline dorul de bucatele de acasa, din sanul familiei. Asta si-au spus managerii spitalelor din Timisoara, care le vor face pacientilor zilele mai frumoase de Pasti, in saloane.
Astfel, bolnavii vor avea parte de un meniu bogat din care nu vor lipsi traditionalii cozonaci ori friptura.
Masa de sarbatoare va fi una bogata in sectiile Spitalului Municipal din Timisoara. In ziua de Pasti, acestia vor primi, de dimineata, ceai, unt, carnati si oua rosii, iar la pranz vor pirmi ciorba de perisoare, sarmalute cu mamaliguta si ciolan afumat si cozonac. La cina, bolnavii vor primi friptura de porc, salam, unt si telemea, iar ca desert vor servi napolitane. Si doamnele care isi vor petrece sarbatorile la maternitatea Odobescu vor primi un meniu de sarbatoare. Pranzul va fi compus din supa de carne cu galuste, pireu de cartofi cu carne de porc si cozonac.
Cei care unt nevoiti sa tina regim vor primi alimente in functie de indicatiile medicilor.
Si pacientii internati la Spitalul Judetean din Timisoara vor primi, in zilele de sarbatoare, un meniu bogat si traditional. In afara de cei care trebuie sa respecte cu strictete un regim alimentar impus de medic, bolnavii vor primi de Pasti supa, friptura, cozonac si portocale. Iar meniul va fi unul traditional in toate zilele de sarbatoare.