TIMISOARA. Daca tot e nevoie sa ramana internati, sub supraveghere medicala si pe tratamente, chiar si de sarbatori, macar sa le inveseleasca putin si sa le mai aline dorul de bucatele de acasa, din sanul familiei. Asta si-au spus managerii spitalelor din Timisoara, care le vor face pacientilor zilele mai frumoase de Craciun si Revelion in saloane.
Astfel, bolnavii vor avea parte de un meniu bogat din care nu vor lipsi traditionalele sarmale, friptura si deserturile.
Un meniu bogat si traditional vor primi pacientii internati la Spitalul Judetean din Timisoara. In afara de cei care trebuie sa respecte cu strictete un regim alimentar impus de medic, bolnavii vor primi de Craciun friptura, cirba de legume ori de perisoare, friptura de porc, piure, dar si cozonac si portocale.
La Spitalul Municipal din Timisoara, de Craciun pacientii vor primi si ei preparate specifice de sarbatori. Reprezentantii spitalului s-au gandit si la ce are voie sa manance fiecare, astfel ca meniul este unul foarte variat. Pentru masa din zilele de sarbatoare vor fi pregatite ciorbe de perisoare ori de curcan, iar din meniu nu va lipsi nici traditionala friptura, care pentru pacientii Spitalului Municipal va fi facuta atat din carne de pui, cat si din carne de porc. In meniul de sarbatoare si-au facut loc si cozonaci, napolitane si portocale.
Meniuri speciale de sarbatori vor avea si micutii ce isi vor petrece urmatoarele internati la Spitalul de Copii Louis Turcanu, dar si pacientii celorlalte spitale din Timisoara.
Managerii spitalelor din Timisoara sustin ca, in functie de diagnostice ori indicatii medicale, meniul unora dintre pacienti ar putea comporta modificari.
Cert este ca toti se vor preocupa sa le faca bolnavilor sederea in saloane pe perioada sarbatorilor mai placuta.