Potrivit presedintelui Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC), Costel Stanciu spune ca mezelurile comercializate la noi, in special cele ieftine, sunt doar deseuri alimentare, iar producatorii isi vad nestingheriti de business, fara sa fie controlati de cineva.
„Continutul preparatului se regaseste la ingredientele de pe eticheta, dar in cele mai multe situatii gasim carne dezosata mecanic, sorici si alti substituenti de clasa a IV-a de calitate. In procesul de valorificare a subproduselor de abatorizare se mai arunca doar continutul intestinelor, in rest se valorifica tot. Se vinde pe piata parizer si cu 5 lei, deci un cost de productie de doi lei, de aici ne dam seama ce anume este in compozitia acestor preparate. Ei se folosesc de denumiri traditionale, parizer, salam de vara etc., pentru a vinde aceste subproduse, eu le numesc deseuri alimentare. Astea ar trebui sa fie date animalelor, nu oamenilor. insa, in ultima vreme, animalele de companie beneficiaza de o hrana mai curata decat oamenii, pentru ca exista acolo mai multa atentie in procesul de productie”, a declarat Costel Stanciu, pentru ziarulring.ro.
Potrivit acestuia, in zona preparatelor din carne pentru copii sunt foarte mari probleme. “Sunt crenvursti pentru copii si citesti pe eticheta ca se foloseste sangele animalelor in retetar, desi sangele poate sa poarte o incarcatura microbiana, poate fi foarte usor contaminat”, a adaugat presedintele APC.
Sursa: ro.stiri.yahoo.com