Opinia Timisoarei

‘Micii arhitecti’ de la Sustra, intr-o calatorie imaginara la Timisoara

TIMISOARA. Atelierul „Micii arhitecți” a ajuns deja la cea de-a VII-a ediție, iar sâmbătă, 24 august 2024, a poposit la Șuștra, comuna Topolovățu Mare, în cadrul școlii de vară „Alternativa de Vacanță”.

Coordonatorii evenimentului, conf.univ.dr.arh. Cristina Maria Povian, cadru didactic al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul UPT, Victoria Cociotă, director al Departamentului de Comunicare și Imagine al UPT, și Simona Mariș, absolventă al masterului de Mobilier și Amenajări Interioare din cadrul Facultății de Arhitecură și Uranism, împreună cu studenții voluntari de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, dar și cu alți voluntari care au dorit să sprijine evenimentul (Mihai Cojocaru, Ștefania Dănilă, Simona Debrenti, Mara Șerbănescu, Ioana Tănase și Andreea Salva) i-au purtat pe elevii școlii gimnaziale din localitate într-o călătorie imaginară prin orașul Timișoara.

Atelierul a fost organizat în colaborare cu Asociația Alternativ Ed din Lugoj, cu sprijinul Școlii Gimnaziale și al Primăriei Topolovățu Mare, precum și al numeroșilor susținători persoane fizice, care le-au asigurat celor mici pizza, sucuri și pachete cadou. Evenimentul a reunit 37 de elevi, de la grădiniță și până în clasa a VIII-a, din localitatea Șuștra, comuna Topolovățu Mare.

Tematica de anul acesta a Atelierului „Micii arhitecți” a fost „Arhitectura în orașul meu”. În acest sens, studenții voluntari ai Facultății de Arhitectură și Urbanism a UPT le-au oferit copiilor prezentări despre arhitectura unora dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara, precum Opera, Casa cu Păuni, Palatul Apelor, Casa Brück, etc. Ulterior, copiii au decorat și au realizat machetele clădirilor preferate din Timișoara.

Toate machetele au fost premiate cu punguțe cadou care conțineau rechizite, dulciuri și cadouri de la UPT.

Exit mobile version