Opinia Timisoarei

Micul Spital Municipal Timisoara planuit de primarie va costa peste 140 de milioane de euro si va avea cel mult 400 de paturi. A fost finalizata prima documentatie

TIMISOARA. La 9 luni de cand a fost aprobat un parteneriat intre Primaria Timisoara si IFC, Divizia de Investitii a Bancii Mondiale, pentru intocmirea documentatiilor pentru viitorul Spital Municipal, a fost finalizat si predat Studiul de Prefezabilitate, care a costat 100.000 de euro. Urmeaza Studiul de Fezabilitate, inca 100.000 de euro, si Caietul de Sarcini, alti 50.000 de euro.

Apoi, specialistii IFC ii vor ajuta pe reprezentantii Primariei Timisoara sa gaseasca o firma care sa proiecteze, sa finanteze si sa ridice viitorul spital.

CITESTE SI: Consultanta si onorariu de succes de 1 milion si jumatate de euro pentru viitorul Spital Municipal de la Timisoara. Contractul administratiei Fritz, facut praf de Roxana Iliescu

Primarul Dominic Fritz vorbea la inceputul primului sau mandat despre un spital nou si modern care sa adune laolalta toate sectiile Municipalului care acum functioneaza imprastiate in 14 cladiri din Timisoara, ce cuprind 1018 paturi.

Apoi, edilul a venit cu un plan de spital mult mai mic, de doar cateva sute de paturi, care ar putea fi construit in vecinatatea Aeroportului Utilitar Cioca, pe un teren al primariei.

In documentatia realizata, specialistii Bancii Mondiale au propus 3 variante pentru viitorul Spital Municipal: una cu 300 de paturi, o a doua cu 350 si ultima cu 400 de paturi.

In fiecare dintre cele trei scenarii este cuprins un departament de Urgente, o unitate ATI, blocuri operatorii, unitate de intrijire post-anestezie, interventii chirurgicale de zi, saloane pentru pacienti, un laborator, un departament de imagistica, sterilizare centrala si endoscopie.
In scenariul 1, acestor unitati li se adauga paturi de medicina interna, inclusiv cadiologie invaziva.
In scenariul 2, se adauga paturi de obstetrica-ginecologie si neonatale.
Scenariul 3 le cuprinde pe toate.

Oricum, dimensiunea noului spital va fi stabilita si evaluata in continuare de o noua documentatie ce trebuie intocmita, si anume Studiul de Fezabilitate.
Cert este ca, din primele estimari, aceasta noua unitate medicala va costa peste 140 de milioane de euro, cu tot cu aparatura si mobilier.

Pana atunci, Studiul de Prefezabilitate va fi supus aprobarii consilierilor locali in urmatoarea sedinta in plen. Acesta poate fi consultat AICI.

 

Exit mobile version